Cuo sam i ja ce restoran voditi radnik iz bosnalijeka, ali po imenu jasmin ili jasko, moze biti da je taj samir.Sumnjam da ce moci da se odupre pritiscima mladjeg arslanagica, salake i ostalih koji godinama krcme kompaniju. Desavanja posljednjih mjeseci su pozitivino uticala na neke tokove u bosnalijeku pa su se provizije smanjile na 25-50% sa prijasnjih 100% ali to ne znaci da kriminala i dalje nema. Ukoliko smo mi dionicari i javnost zadovoljni da tako nastave onda neka idu dalje, ja samo znam da svoja primanja u danasnjem vremenu ne mogu povecati ni za 5% osim ako mi ne skoci dionica za taj ili veci iznos pa sto se mene tice to i dalje nije prihvatljivo i mislim da ce se vratit na stare cjenovnike kada se prasina slegne.pavaroti wrote:Restoran od 01.01.2013. preuzima Bosnalijek to je vec zavrsena stvar.
Radnici ce dobijat bonove ali isti nemogu unovcit niti prenijet u drugi mjesec niti dobit hranu...isto kao i ranije samo sto su sad vrednovali dnevni bon sa 8KM...restoran je pripao sektoru za opste usluge kome je pripadao i prije rata...direktor je izuzetno dobar covjek i radnik Samir i tu nebi trebalo biti malverzacija.
Polic klasicni SDA-ovac zaposlio kao internog revizora rod, nova funkcija u bsnlr kako bi kontrolisao sve troskove...uglavnom je na snagu je rezanje svih troskova,sindikatu nema ni banke itd...
Coban polic rekao da nema zaposljavanja preko stele na sijelu u konjicu a licno znam za kratko vrijeme 5-6 zaposlenih na VSS funkcije nekvalifikovanih.
Neko je pominjao prodaju robe po rusiji navodno kompaniji u stecaju, sto je djelimicno tacno ali zato postoje bankarske garancije koje su obezbijdjene...
Nazivas faktoring bankarskom garancijom? Prodaju dug dobavljaca uz veliku proviziju slovenskoj firmi za faktoring, i dalje mislis da je to pametan poslovni potez i povecat ce nam cijenu dionice i dividendu?
Iz sarajeva ili ne, polic nije "coban" kako ga neki nazivaju. Ali isto tako taj covjek nije svjetski covjek za svjetske ambicije i potencijal kakav bosnalijek moze da ima jer ni u ovom trenutku bosnalijek nema potencijal da postane svjetski igrac pa cak ni regionalni. Dolaskom polica taj potencijal je sveden sa bh potencijala na par kantona. Na celo kompanije je dosao covjek kojeg je svjetska zajednica otjerala i sada on treba da kreira viziju za buducnost i da predstavlja bosnalijek u svijetu?!? Jos ga nismo vidjeli u medijima i javnosti ali jedva cekam da se oglasi i pojavi na strucnim skupovima u banja luki, bjeljini, tuzli, mostaru i ostalim gradovima lijepe nase, a da ne govorim o moskvi, kievu, beogradu ili zagrebu.panzer wrote:Zanimljivo, naveo si tri odlične stvari : restoran je unutar firme i nema više curenja sredstava jer je "samir dobar čovjek i neće biti malverzacija", druga stvar je da je "na snazi rezanje svih troškova" a treća da se puno više radi na osiguranju naplate putem bankarskih garancija što znači da će biti manje otpisa potraživanja.
I nakon svega, opet je taj polić negativac.
Da spomenem i pridjev čoban. Već drugi forumaš koji naglašava da neko nije iz Sarajeva i proziva ga čobanom i seljačićem. Jeli to privilegija živjeti u Sarajevu?
Potezi koje vuce su tipicni za jednog ekonomistu ali nisu za menadjera kakav kompaniji treba.
Polic i bicakcic su dva svijeta razlicita, nikako ne idu u isti kos. Bicakcic nije neki govornik ali je izuzetno sposoban covjek i za nase prilike strucnjak u oblasti elektro energetike.brzi wrote:Koliko se sjećam Polić je platio ceh vijernosti SDA, nešto slično kao Bičakčić.
Nisam siguran da će se ponovo žrtvovati i vjerujem da će mu biti cilj da dokaže svoju sposobnost uspješnim vođenjem Bosnalijeka.
Naravno nema boljeg dokaza za to od visokog prometa i dobre dobiti.
Polica je medjunarodna zajednica otjerala zbog malverizacija sa krivajinim stanom (nezakonito koristio, nezakonito privatizirao i nezakonito prodao) i nezakonitog raspustanja upravnog odbora kantonalne bolnice, nema to veze sa odanoscu sda. Sigurno je i da je bilo malverizacija oko sda-ovog hifa oila koje su prosle nezapazeno pa je nagradjen sa mjestom savjetnika u toj kompaniji, dobri stari uhodani sistem uhljebljavanja zasluznih kadrova.
Pricekajmo pres konferenciju za par sedmica da cujemo rezultate pa cu vam reci par informacija koje imam.