Fabrika duhana Sarajevo

dsarajli

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by dsarajli »

Može li mi neko reći je li bila Skupština FDS na kojoj su se trebali usvojiti izvještaji za 2013. Koliko ja znam rok je bio 30.06.
inversor

Post by inversor »

Izgleda da je vani vruće, bar kad je u pitanju duhanska industrija.

http://manager.ba/clanak/na-pomolu-mega ... -lorillard
Shooter

Post by Shooter »

Hoce li neko dati bilo kakvu informaciju sta se desava sa dividendom ???
Veliko hvala
Mentalist

Post by Mentalist »

Skupština je trebala biti ali oni je ne obavljuju,već su prešli zakonski rok,Slavuju znaš li šta o tome???
proleter

Post by proleter »

@ shooter, mentalist
Ne zna slavuj, zna Asim Sarajlić :D
slavuj

Post by slavuj »

Evo nešto od onoga što sam ja saznao o Skupštini FDS:Početkom ovog mjeseca iz Vlade je procurila informacija da se Vlada sprema da ,kao dioničar sa više od 10% dionica,zakaže skupštinu FDS pošto ju NO nije zakazao u zakonskom roku.Na toj skupštini je trebalo da se puno toga razriješi za što je Vladi bila potrebna podrška malih dioničara.Da bi pridobila male dioničare,Vlada je bila spremna prdložiti i izglasati na skupštini dividendu veću od 10 km po dionici.
Određeni broj malih dioničara je čak bio i spreman podržati Vladu pod tim uslovima!Sedam dna nakon isteka roka u kojem je NO trebao zakazati Skupštinu,iz Vlade je došla druga priča!
Ispada da su se stranački prvaci dvije ili tri stranke ,dogovorili da FDS , Bosnalijek ,i još neka društva sa Vladinim učešćem u vlasništvu,prenesu kao miraz u predizborne i postizborne razgovore o podjeli fotelja.
Izgleda da je u pravu ovaj što smatra o da o tome više zna AS,ili možda DH.
Hasan A.P.Čelam također nešto zna.Naime,on zna do kada neće posezati ni za žutim a kamo li crvenim kartonom za menadžment!
slavuj

Post by slavuj »

Evo nešto od onoga što sam ja saznao o Skupštini FDS:Početkom ovog mjeseca iz Vlade je procurila informacija da se Vlada sprema da ,kao dioničar sa više od 10% dionica,zakaže skupštinu FDS pošto ju NO nije zakazao u zakonskom roku.Na toj skupštini je trebalo da se puno toga razriješi za što je Vladi bila potrebna podrška malih dioničara.Da bi pridobila male dioničare,Vlada je bila spremna prdložiti i izglasati na skupštini dividendu veću od 10 km po dionici.
Određeni broj malih dioničara je čak bio i spreman podržati Vladu pod tim uslovima!Sedam dna nakon isteka roka u kojem je NO trebao zakazati Skupštinu,iz Vlade je došla druga priča!
Ispada da su se stranački prvaci dvije ili tri stranke ,dogovorili da FDS , Bosnalijek ,i još neka društva sa Vladinim učešćem u vlasništvu,prenesu kao miraz u predizborne i postizborne razgovore o podjeli fotelja.
Izgleda da je u pravu ovaj što smatra o da o tome više zna AS,ili možda DH.
Hasan A.P.Čelam također nešto zna.Naime,on zna do kada neće posezati ni za žutim a kamo li crvenim kartonom za menadžment!
panzer

Post by panzer »

Nešto razmišljam ovih dana..... Toliko se loših stvari za domaću ekonomiju desilo u zadnjih 20-tak godina da se bar tri sata mogu navoditi loši primjeri. I u strateškim odlukama i u firmama pojedinačno.
Ovdje je očit taj primjer kako apartčici drže pod pokroviteljstvom državne firme. Samo iz tog razloga bi bilo dobro pomesti sve koji su do sada imali bilo kakve pozicije u vlasti na nivou entiteta.
proleter

Post by proleter »

panzer wrote:Nešto razmišljam ovih dana..... Toliko se loših stvari za domaću ekonomiju desilo u zadnjih 20-tak godina da se bar tri sata mogu navoditi loši primjeri. I u strateškim odlukama i u firmama pojedinačno.
Ovdje je očit taj primjer kako apartčici drže pod pokroviteljstvom državne firme. Samo iz tog razloga bi bilo dobro pomesti sve koji su do sada imali bilo kakve pozicije u vlasti na nivou entiteta.
A šta je garancija da će neko novi raditi drugačije? I ko je to uopće "novi" na našoj političkoj sceni?
Isti ljudi koji prelaze iz stranke u stranku. :evil:
Treba mjenjati sistem i okruženje, legislativu (ZIF-ovi), a ne (samo) ljude.
I naravno konačno završiti privatizaciju i prodati manjinske udjele u dioničkim društvima (FDS, SOSOR, BSNLR...).
Da ne odem u širu analizu političkog uređenje BiH.
panzer

Post by panzer »

Skupština 02.09 i odlučuje se o dobiti za 2012.
Post Reply