Bosnalijek

lysobact

Re: Bosnalijek

Post by lysobact »

@Pravda
To da je sud pretrpan to je tacno,ali malo bolje provjeri koji su likovi na obradi,i da, Haden itekako zna sta radi brzo ces se uvjeriti :D
skrozo

Post by skrozo »

@Pravda
NO Bosnalijeka je upisan još 20.06.2013 godine, taj upis je osporen zbog isteka mandata KVP, kojoj je sada parlament FBiH ponovo vratio mandata, tako da Bosnalijek ima potpuno legalan i legitiman NO.
p.s. sad kad položiš taj pravosudni valjda će ti biti jasno ovo što pišem :D
HANS

Post by HANS »

27.11.2013, 15:30
Autor: Finance, Slovenija
Lek prošle godine stvorio 300 novih radnih mjesta
photo

Lek, dio grupe Sandoz i drugi najveći slovenski farmaceut nakon Krke, prošle godine je širenjem područja poslovanja stvorio 300 novih radnih mjesta, najviše u proizvodnji, području kvaliteta i farmaceutici. Najviše su zapošljavali u Ljubljani i Lendavi.

Za ulaganja u zaštitu okoliša i poboljšanje tehnoloških procesa izdvojili su 2,4 milijuna eura. Najviše sredstava namijenili su za smanjenje štetnih ispusta, ispust lakohlapivih organskih spojeva su smanjili za 32 posto, a učinkovitost na tonu proizvoda kod ispusta lakohlapivih organskih spojeva povećali za 41 posto.
Ovako se radi a prema dionici na berzi očigledno je da i ovi kao Arslanagići žele oboriti vrijednost dionice prije kupovine ..
Custos

Post by Custos »

Potvrđeno je nešto što je bilo jasno i pticama na grani:
KOMISIJA ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE FBIH O "BOSNALIJEKU"Potvrđeno rješenje o upisu u registar NO kojeg podržava "Haden"

Rješenja Komisije za vrijednosne papire FBiH o upisu u registar Nadzornog odbora "Bosnalijeka"u čijem su sastavu Konstantin Zevlov, Edin Dizdar, Bernardin Alagić, Mirna Sijerčić i Vedad Tuzović, kao i vršioca dužnosti direktora Nedima Uzunović, koja su donesena u junu ostaju na snazi.

Potvrdio nam je to predsjednik Komisije Hasan Ćelam koji je kazao da je time priča o Nadzornom odboru “Bosnalijeka” što se tiče ove institucije završena. Istakao kako je ova odluka komisije potvrđena tako što je na snagu stupilo autentično tumačenje Zakona o komisiji za vrijednosne papire FBiH, koje je usvojio Federalni parlament.

Podsjetimo, ovu upravljačku sturukturu podržava investicijska kompanija "Haden", većinski vlasnik "Bosnalijeka", dok je druga struja na čijem čelu je Ahmed Žilić, te bivši direktor Šefik Handžić osporovaju, zbog čega su pokrenuti i sudski postupci.
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... zava-haden
Custos

Post by Custos »

A sada ocekujem salvu uvreda ili komentare tipa da sam hadenovac, neko ko hoce sebe da udomi u bosnalijeku, itd. Medjutim, kada sve to izbacite iz sebe u mojoj iskrenoj nadi da ce te se osjecati bolje jer ovih mjeseci nije bilo lahko stajati uz arslanagice, handzice, zilice i da ne zaboravimo trivune, salake i slovence pa pogledajte rjesenje o upisu nadzornog u kvp i sagledajte cinjenice. Meni je dovoljno sto polako ali lagano kriminalci odlaze a o novoj upravi cemo suditi kada se napokon pocnu baviti poslom i suditi nakon godinu-dvije.
zeleni.2012

Post by zeleni.2012 »

@custos
Zaboravio si na Trhulja i trhuljevce...nemoj bolan da se ne osjete uvrijeđenim...

Kladim se da će pljuvati i po ovome, pričati i izmišljati svašta, trovati kolege, bacati "bombe" ala one koje baca ublehaš Davor Selak ovih dana...A niko neće pogledati šta za sobom ostavljaju ti kriminalci, kakve probleme u Bosnalijeku, cijenu dionice koja jedva da prelazi 11 KM... Koji još "ludi" investitori će ulagati u našu zemlju kad vide da se ministar industrije zalaže za rušenje tržišta i kreiranje pravne nesigurnosti... Ali evo ima i tračaka nade i svjetla na kraju tunela...
montypython

Post by montypython »

Nakon dugo vremena vidio sam na tv reklamu nekog Bosnalijekovog proizvoda ovaj put Bronchobos. Sta god mislio o novoj upravi, a ne mislim nista lijepo, kao ni o onoj prije nje, mislim ipak da je ovaj period bezvlasca najgori i da je predugo trajao. Nadam se da su i akteri fiksiranja kursa izvukli neke pouke iz svega. Sabur2 najavio je nekad, ako se ne varam, dalji otkup dionica i to prvi krug i drugi u kojem ce biti prava ili relativno povoljna cijena za izlazak, ko hoce. Evo cekamo. Samo, sumnjiv mi malo ovaj sadasnji pad cijene bez neke logike, nije padala za vrijeme bezvlasca a sad kad su novi vladari konacno potvrdjeni, mogucnosti izvoza u Rusiju beskrajne (kako oni tvrde) opet pad cijene dionice. Da nije, kako gore neko pomenu, posrijedi opet stimanje cijene, npr za pomenuti prvi krug otkupa, ako ga bude.
Custos

Post by Custos »

zeleni.2012 wrote:@custos
Zaboravio si na Trhulja i trhuljevce...nemoj bolan da se ne osjete uvrijeđenim...

Kladim se da će pljuvati i po ovome, pričati i izmišljati svašta, trovati kolege, bacati "bombe" ala one koje baca ublehaš Davor Selak ovih dana...A niko neće pogledati šta za sobom ostavljaju ti kriminalci, kakve probleme u Bosnalijeku, cijenu dionice koja jedva da prelazi 11 KM... Koji još "ludi" investitori će ulagati u našu zemlju kad vide da se ministar industrije zalaže za rušenje tržišta i kreiranje pravne nesigurnosti... Ali evo ima i tračaka nade i svjetla na kraju tunela...
Iz postovanja prema instituciji ministra (ma kako se taj zvao) nisam ga naveo ali on je ministar koji me najvise razocarao u vladi federacije. Da ima barem malo morala i casti on prvi je trebao dati ostavku zbog krize sa kvp medjutim uradio je jos gore stvari produljivsi i produbivsi tu krizu. Svojevremeno se borio da joj uskrati mandat. U kojoj zemlji ste jos tako nesto culi da postoji? Je li taj bosnalijek toliko vrijedan da investitori iz arapskih emirata ne mogu dokapitalizirati bbi, da kriza u fds-u ne moze da se rijesi, da hypo banka ne moze da se dokapitalizira, da preko 30 privrednih drustava ceka ishod da upise nadzorni odbor, da preko 600 dionicarskih drustva preispituje odluke od 2009 godine? Od cega minustar misli da drzava zivi? Svaki ministar, pa i on, je sluga gradjanima a ne obratno. Nazalost, dozvolio je pogresnim savjetodavcima i svojoj sujeti da ovom problemu posveti vise paznje nego sto treba a njegov posao je samo da kreira uslove u kojim privreda moze da funkcionise. Jedan od tih uslova je kvp. Ako mu se ne svidja trenutni saziv neka imenuje sad novi ali od 2009. godine do imenovanja nove nekakva kvp mora da postoji. To je cijela poenta mog insistiranja da kvp nastavi sa radom. Toliko od mene na ovu temu.
radnik-bsnl

Post by radnik-bsnl »

Zasto nijedan drugi medij ne prenosi ovu informaciju?!
Post Reply