FOREX

Post Reply
panzer

Re: FOREX

Post by panzer »

Nema jedinstvenog recepta za svaku zemlju i svako treba da primijeni ono što odgovara njegovim karakteristikama.
Po meni, zemlje južne EU su davno trebale ići na mjere štednje ali svako je pustio da ide dokle ide. Građevinsko ludilo u Španiji je samo jedan od primjera gdje se pokazalo da je njihov ekonomski rast bio kao naša berza iz 2007. Grčka je priča za sebe, ono što su oni imali to bi malo koja zemlja sebi uradila.
Ali USA je specifična. I dalje je to veliko potrošačko društvo koje itekako zna biti inovativno pa se filovanje dolarima možda pokaže i kao dobar plan jer je bitno da se premoste one Greenspanove labave monetarne politike(sad kažem da su labave, a onda o tome nisam ni pomislio kritikovati) a onda oni opet mogu krenuti sa ekonomskim rastom jer imaju prostora za to.

Ali dolar je nešto na šta makroekonomski podaci imaju sve manji uticaj. Njegova vrijednost se kreira u kancelarijama i onaj ko dobro osluškuje šta se priča u kancelarijama može dobro i zaraditi.
Wanni

Post by Wanni »

Panzer upravu si , iskreno mrzim trgovati sa dolarom ... opcenito ne samo na burzi veci u slobodnom prometu pri kupovini ili trgovini...

npr upoznbao sam covjeka koji je na Jenu zaradio oko 9 000 dolara za 10 mjeseci al opet govorim o vecim svotama ulaganja
panzer

Post by panzer »

Da budem iskren, ovo mi posebno ide na živce:
Vrijednost plemenitog metala u slobodnom padu, analitičari pesimistični."Nalazimo se u silaznom trendu i kratkoročno i u srednjem roku", izjavio je za Bloomberg Clive Lambert, direktor tvrtke FuturesTechs.com. Cijena unce zlata koje je spremno za isporuku ove je godine na londonskom tržištu pala 23 posto 1285,52 dolara.
Prije dva mjeseca su pričali o povoljnom periodu za kupovinu a sada kažu negativni trend.
leon

Post by leon »

Pa znate za onu "ekonomist ce Vam objasniti sutra zasto se danas nije dogodilo ono sto je prekjucer predvidio".
Mada u zadnje vrijeme mi se posebno izrazito cini da zlato prati vrijednosti dolara, za koju ste panzer rekli da se nalazi u trendu pada.

Nakon nedavnog veceg pada zlata, ja sam vise procitao predvidjanja o daljnjem padu zlata i ispod 1000, pa je taj pad vjerojatno trenutno poremetio dolar.

Za utjehu se ipak nadati da zlato pada jer izlazimo iz recesije, pa nam ne treba da stitimo imovinu, pa da ce se investitori okrenuti rizicnijem ulaganju, npr. Dionice...
leon

Post by leon »

http://www.learntotradethemarket.com/fo ... ading-mojo

Ovo se i meni dogodilo i jako je neugodno! Ukoliko dosada imate većeg uspjeha, pazite da profit ne proguta ovisnost i bahatost.
Forex

Post by Forex »

leon

Post by leon »

Evo update
Attachments
aaa.JPG
aaa.JPG (59.66 KiB) Viewed 7868 times
Forex

Post by Forex »

Dobar graf!

Ova analiza se poklapa sa tvojom: http://www.admiralmarkets.ba/tehnicka/t ... a-eurusd-9
leon

Post by leon »

Super je i ova tehnička analiza, ali u zadnje vrijeme vijesti i objave podataka baš imaju prevelik utjecaj na cijenu i to u sekundama nakon objave cijena.
Zbog toga se na samu tehničku analizu ne treba pouzdati bez provjere kada koji podatak ili vijest izlaze, a pogotovo jer je na http://www.admiralmarkets.ba/analytics/ sve posloženo na jednom mjestu i lako pregledno!

Za EURUSD sam stavio sell limit na 1.3400 sa stop loss na 1.3420! Bojim se over-trade pa necu nista hvatati sada u trendu! Na početku ovog inside bar sam stavio isti takav nalog i zatvorio ga na 1.3220 sa veelikim dobitkom :D
Forex

Post by Forex »

Interesantan članak: http://www.capital.ba/australski-dolar- ... elandskim/
Post Reply