https://www.biznisinfo.ba/najvrednija-k ... e-vlasnik/
Tržišna EP Crne Gore 680 miliona dolara, samo 5 puta veća nego EPBiH.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Sad će se neko nacrtati na kupovi na 7,5-8. Umjesto da ko ljudi pokupujemo sve na 6-6,5 KM
-
veliki dedo
Šta je ovo, skoro da niko više ništa ne piše i ne komentariše kao da je EP već propala. Uskoro će kiša možda nam napuni jablaničko.
Budite malo pozitivni, tu i tamo se pomolite, ništa drugo nam ne preostaje...
Biće to dobro... a možda i neće.
Panzer, jesi li kupio, napokon?
Budite malo pozitivni, tu i tamo se pomolite, ništa drugo nam ne preostaje...
Biće to dobro... a možda i neće.
Panzer, jesi li kupio, napokon?
Neće niko da proda......
Šalim se.
Kako rekoh korektno bi bilo da se nađemo na 6-6,5 KM. Prodavcu treba da ima faktor vremena u vidu. Na 6,5 KM će prodati sve ima onda sredstva na raspolaganju za druge projekte. Ovako može još godinu dana držati cijenu i opet neće prodati sve.
Šalim se.
Kako rekoh korektno bi bilo da se nađemo na 6-6,5 KM. Prodavcu treba da ima faktor vremena u vidu. Na 6,5 KM će prodati sve ima onda sredstva na raspolaganju za druge projekte. Ovako može još godinu dana držati cijenu i opet neće prodati sve.
-
veliki dedo
Znači ti nam vučeš cijenu dole.
I hoćeš na ATL da pokupuješ.
Sad kad te Monty čuje...
I hoćeš na ATL da pokupuješ.
Sad kad te Monty čuje...
Meni se sviđa američki stil. Jel treba nešto da se završi, jel treba nešto da se otpiše? Završavaj, otpisuj, smanji cijenu. I daj onda da krenemo čisto. Bolje ranije nego za godinu dvije.
Ovako, mrcvari tržište cijelu ovu godinu. Prodaj što imaš da znamo na čemu smo i da trgujemo mi ostali.
Ovako, mrcvari tržište cijelu ovu godinu. Prodaj što imaš da znamo na čemu smo i da trgujemo mi ostali.
-
veliki dedo
Nema trgovine dok nema potražnje.
Nećemo nakon kupovine sami sebi prodavati.
Tako da taj može i sve da proda (pitanje je koliko zaista ima) ali ako nema, i to više, onih koji bi kupili dionicu cijena će ostati tu gdje jeste a možda će čak nastaviti da pada.
To je zapravo ono što se dešava zadnjih godina.
Kada misliš da je dotakla dno ubrzo shvatiš da još uvijek nije.
Nećemo nakon kupovine sami sebi prodavati.
Tako da taj može i sve da proda (pitanje je koliko zaista ima) ali ako nema, i to više, onih koji bi kupili dionicu cijena će ostati tu gdje jeste a možda će čak nastaviti da pada.
To je zapravo ono što se dešava zadnjih godina.
Kada misliš da je dotakla dno ubrzo shvatiš da još uvijek nije.
Nema trgovine zato što on "zasipa" tržište dionicama. Možda to ne bi bile neke količine na većem tržištu ali ovdje je to već veliki faktor. Što bi ja kupovao sad ako će on sutra skinuti za još 1 KM. Ja sam bio spreman kupiti i po 10 KM pa sam odustao jer vidim da je on uporan sa prodajom. I tako se i pokazalo, jer se spustio na 8 KM.
On je taj koji pravi "dno".
Evo već 12 godina imamo posljedice tog mujinog kriminala. Jer su ove dionice i preuzete kriminalnom prodajom iz fondova po bagatelnoj cijeni pa će se onda i one opet prodaju po bagatelnoj. Svi iza skrbnika su mujina raja.
On je taj koji pravi "dno".
Evo već 12 godina imamo posljedice tog mujinog kriminala. Jer su ove dionice i preuzete kriminalnom prodajom iz fondova po bagatelnoj cijeni pa će se onda i one opet prodaju po bagatelnoj. Svi iza skrbnika su mujina raja.
-
veliki dedo
Uz normalnu i sposobnu Upravu dionica bi bila minimalno 50 KM a uz očekivanu i kontinuiranu dividendu koja je ipak osnova i prvi razlog ulaganja, od 3-5 KM, dionica bi bila oko 100 KM.
Tada ne bi bilo prodavača koji bi zakucao dionicu na ovu razinu.
Sve se vrti u krug a naravno, razumijemo se.
Tada ne bi bilo prodavača koji bi zakucao dionicu na ovu razinu.
Sve se vrti u krug a naravno, razumijemo se.
I kad je bilo dobiti i kad je bilo dividende, mujo je prodavao tuđe dionice po 8 KM.
I da to pokažemo u slici. Ovo je bila pljačka iz BIG fonda

i to u kojem trenutku
I da to pokažemo u slici. Ovo je bila pljačka iz BIG fonda

i to u kojem trenutku
a za ovo nikad niko nije odgovarao.Pedeset i prva (vanredna) Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo održana 19.07.2018. godine je donijela Odluku o isplati dividende iz akumulirane (zadržane) dobiti Društva, kojom se odobrava isplata dividende u iznosu od 69.714.094,75 KM., odnosno u visini 2,212686 KM po dionici.