Elektroprivreda BIH

Truba

Re: Elektroprivreda BIH

Post by Truba »

18.8.2026 9,9000 0,20 1 5 49,50

ima li manje transakcije
panzer

Post by panzer »

Solarni boom u BiH: U planu 13.500 MW, evo ko gradi i gdje
https://www.akta.ba/vijesti/bih/207430/ ... adi-i-gdje

Ne znam više šta da kažem na ovo.
Incub

Post by Incub »

Elektroprivreda je pred kolapsom.
Termoelektrana Tuzla od Januara radi sa samo trecinom kapaciteta,rudnici su pokradeni,godinama se ni doprinosi ne uplacuju. Struju nema ko da spoji na stanbene a ni za poslovne objekte l,firme koje su dobile ugovore nemaju radnika ni stub da stave a do sata za struju da dodjete treba v skoro godina.
Kupovat cemo mi struju od solara iz Hercegovine,jer je korumpirana hobotnica u TK sve pohapala...
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Incub wrote: 23 Aug 2026, 13:32 Elektroprivreda je pred kolapsom.
Termoelektrana Tuzla od Januara radi sa samo trecinom kapaciteta,rudnici su pokradeni,godinama se ni doprinosi ne uplacuju. Struju nema ko da spoji na stanbene a ni za poslovne objekte l,firme koje su dobile ugovore nemaju radnika ni stub da stave a do sata za struju da dodjete treba v skoro godina.
Kupovat cemo mi struju od solara iz Hercegovine,jer je korumpirana hobotnica u TK sve pohapala...
Kakve veze ima TK sa federalnom firmom? Mislim, ovi koji su upropastili sve uglavnom i jesu došli iz Tuzle i Tuzlanskog kantona (ministar Lakić, Buljubašić, Ikanović i još neki iz uprave i NO), ali TK nema veze sa tim...

Odgovornost treba delegirati tamo gdje i jeste...
Post Reply