Sarajevo osiguranje dd Sarajevo

Sitna buranija

Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo

Post by Sitna buranija »

Mirnes wrote: 07 May 2026, 15:51
Sitna buranija wrote: 07 May 2026, 11:39
Mirnes wrote: 07 May 2026, 10:13
pa vidjet ćeš dok se ažurira lista vlasnika na RVP i SASE, mislim da više neće biti BH maters i MFI
Već je lista na RVP ažurna. Bosnalijekovo saopštenje se odnosi na njihovo sticanje dionica u prethodnom periodu, a ne na juče...
ako je ažurirana, zašto nema bosnalijeka na listi?? https://www.rvp.ba/Home/Details?code=SOSO
Pa vjerovatno zato što je Bosnalijek pod skrbničkim računom u Raiffeisen banci :roll:
Nema više fondova, a Raiffeisen je povećao udio na cca 25%. Onda ide saopštenje Bosnalijeka o stjecanju 19,43% dionica SOSOR-a i ti zaključiš da je Hrvić prodao svoje dionice Bosnalijeku iako u ovih par dana nije bilo velikih transakcija, a ne zaključiš da se Bosnalijek nalazi iza skrbnika :roll: Ne znam šta da ti kažem...
Mirnes

Post by Mirnes »

Sitna buranija wrote: 07 May 2026, 18:02
Mirnes wrote: 07 May 2026, 15:51
Sitna buranija wrote: 07 May 2026, 11:39

Već je lista na RVP ažurna. Bosnalijekovo saopštenje se odnosi na njihovo sticanje dionica u prethodnom periodu, a ne na juče...
ako je ažurirana, zašto nema bosnalijeka na listi?? https://www.rvp.ba/Home/Details?code=SOSO
Pa vjerovatno zato što je Bosnalijek pod skrbničkim računom u Raiffeisen banci :roll:
Nema više fondova, a Raiffeisen je povećao udio na cca 25%. Onda ide saopštenje Bosnalijeka o stjecanju 19,43% dionica SOSOR-a i ti zaključiš da je Hrvić prodao svoje dionice Bosnalijeku iako u ovih par dana nije bilo velikih transakcija, a ne zaključiš da se Bosnalijek nalazi iza skrbnika :roll: Ne znam šta da ti kažem...
Hvala na pojašnjenju, a to znači da Raiffaisen drži skrbnički za bosnalijek 19,43 %, a razliku do 25 % od nekog lica?

je li bosnalijek i ranije obavještavao kada je prešao 5 %?

Ali eto, stoji i situacija koja me je logikom odvukla direktno na hrvića, da on ima kroz ove druge dvije, odnosno tri firme 19,4% (BH master, MFI i AS holding)
Begov Han
panzer

Post by panzer »

Popravili su dobit ali i dalje je to ostalo u nekoj nedefinisanoj fazi poslovanja pošto su svi drugi otišli visoko.
panzer

Post by panzer »

Preslagivanje...
BH Master Capital, preduzeće iz sastava AS Holdinga, povećalo je procentualno učešće u Sarajevo Osiguranju, izvještava Indikator.ba.
BH Master Capital sada kontroliše 20,1 posto dionica Sarajevo Osiguranja, nakon što je prethodno posjedovao 14,9 posto, poklazuje osvježena lista top 10 dioničara Sarajevo Osiguranja Registra
vrijednosnih papira Federacije BiH.
Procentualno učešće smanjeno je na skbrničkom računu Raiffeisen Bank gdje je udio sa 24,7 posto pao na 19,5 posto.
Post Reply