BH Telecom

panzer

Re: BH Telecom

Post by panzer »

BH Telecom je ostvario prihod od 275,2 miliona KM, što je najveći prihod ostvaren u prvom polugodištu u posljednjih dvanaest godina. Istovremeno, bruto dobit povećana je za 12 posto i iznosi 42,7 miliona KM, što predstavlja najbolji polugodišnji rezultat u posljednjih 11 godina", ukazali su.

Rast prihoda pratio je, kako su dodali, i rast profitabilnosti.

"Zarada iz osnovnog poslovanja (EBITDA) povećana je na 88,3 miliona KM, odnosno za pet posto, dok su ukupni rashodi smanjeni za 2,4 miliona KM Finansijska snaga kompanije dodatno je, kako su konstatirali, potvrđena rastom novčanih sredstava koja su premašila 413 miliona KM
Truba

Post by Truba »

dajte ba dividendu
rigel

Post by rigel »

Truba wrote: 27 Jul 2026, 12:47 dajte ba dividendu
Joj kad Neka i Kova odriješe kesu i isplate marku po dionici, pa svi omastimo brke. Svi osim našeg druga Sitna buranija :D :D
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

rigel wrote: 27 Jul 2026, 14:41
Truba wrote: 27 Jul 2026, 12:47 dajte ba dividendu
Joj kad Neka i Kova odriješe kesu i isplate marku po dionici, pa svi omastimo brke. Svi osim našeg druga Sitna buranija :D :D
:lol: :lol: :lol: Dobar...

Bolje da vi uzmete te pare nego da ih oni sa partnerima iz Srbije izvuku. Nakrcali su keša preko 400 miliona, samo još da vi vidite korist od tog keša... Ali lipši magarče dok trava naraste :roll:

P.S. Ja evo čekam Mtel da uplati, valjda će do sredine avgusta kao i prošle godine... ;)
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... ina/260358

Možda opet pare ne odu dioničarima :roll: :lol:

Na stranu zezancija, ne sjećam se da je ikad ranije vlada donosila ovakve odluke. Ovo je posao menadžmemta i pitanje javnih nabavki. Kakve veze vlada ima s ovim?
Investitor

Post by Investitor »

Sitna buranija wrote: 27 Jul 2026, 16:19 https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... ina/260358

Možda opet pare ne odu dioničarima :roll: :lol:

Na stranu zezancija, ne sjećam se da je ikad ranije vlada donosila ovakve odluke. Ovo je posao menadžmemta i pitanje javnih nabavki. Kakve veze vlada ima s ovim?
Šta vrijedi porast prihoda kada ih rasipaju kao iz vreće.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Nešto kontam, zar može vlada davanjem svoje saglasnosti osloboditi BHT obaveze provođenja javne nabavke koja im je propisana zakonom? Meni se čini da bi ovo bilo dovoljno da se svi obuhvate kakvom dobrom optužnicom.... Kada se osporavalo izuzeće od javnih nabavki nabavke vakcina u pandemiji zbog hitnosti, onda pogotovo ovo ne bi trebalo biti moguće..
rigel

Post by rigel »

Bh telecom nije ZJN obveznik.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Ok. Ali ostaje pitanje što im vlada daje saglasnoat? Nikad ranije im nisu davali saglasnost za ovakve stvari...
slavuj

Post by slavuj »

Ja sam se pitao kako to da niti jedna TV nije javljala o ovom što oni nazivaju akvizicija,a zapravo je priprema za najveeću pljaćku.To da nisu obuhvaćeni Zakonom o javnim nabavkama saznao sam tek nedavno.I nije mi jasno zašto.Ali mi je jasno zašto skoro svi mediji,osim Avaza i Avdiča,šute o tpj pljački.A o tome odlučuje menadžer Dine Merlina,recimo.ILi neki sličan njemu.Ili šuti,ili nema reklame .A vremena su kokuzna!I tako u prošloj godini je na pripremu javnog mnijenja potrošeno nekoliko miliona.Uglavnom je na sve svoju saglasnost dala i Vlada i organi upravljanja društva .
Da podsjetim,i oni što su minirali poštu na Obali na početku rata,bili su uposlenici Pošte!I njima su vjerovali,kao i ovima sada!
Post Reply