BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

Investitor wrote: 30 Jun 2026, 19:52 Prvi put u zadnjih 20 godina da se dividenda ne isplaćuje. A slušao sam direktora Kovačevića kad reče da će se dividenda isplaćivati redovno i ako se uđe u akviziciju Telemaha.
Ovi od kada su došli nijedne godine dividenda nije bila redovna. Dakle, odmah kada su došli 2023., prve godine, na skupštini nisu usvojili odluku o isplati dividende za 2022. godine. Potom su naredne godine 2024. usvojili dividendu za dvije godine, za 2022. i 2023. Te su godine usvojili pod pritiskom filmadžija i vanredno neku manju dividendu koju su isplatili 2025., da bi te 2025. godine isplatili i oko 60 feninga dividende iz dobiti za 2024. ali opet ne redovno, nego iznenada pred sami kraj godine.

Dakle, o nekoj redovnoj dividendi nema ni govora. A od nekih 1,9 KM isplaćenih za ove tri godine otkada su ovi mazlumi došli, bar 0,8 KM se odnosi na dividendu iz dobiti koju je napravila prethodna uprava. I onda ovaj ima obraza pričati da oni nešto dioničarima dobrog čine...
shaldzia

Post by shaldzia »

I kako je rasporedite juče?
panzer

Post by panzer »

Image
slavuj

Post by slavuj »

Ima li pitanja u vezi ovog Izvještaja,pita finansijska direktorica,nakon što je prezentirala Finansijski izvještaj za 2025.godini.Ja sam već planirao da u odviru ove tačke progovorim o akviziciji a da mi ne mogu reći da nije na dnevnom redu jer se u tom izvještaju spominju troškovi oko pripreme akvizicije.Nakon što je vidjela moju ruku,predsjedavajuča kaže da mi daju mikrofon.Ja kašem da ne treba jer če me i onako prekinuti jer to što pitam nie na dnevnom redu.Znamo šta čete pitati.Pitam koliko ste potrošili u prošloj godini na ono što vi nazivate akvizicijom a ja to zovem priprema pljačke.
Eto vidite da to što pitate nije na dnevnom redu,kaže ova dobro plačena braniteljica direktora o trošku naroda,
Korektna finansijaka direktorica kaže da ti podatci imaju u izvještaju i ona nema problem da mi ih saopšti.Ta Nikšičeva predstavnica popušta i finansijska kaže da su u 2025.godini potrošili oko 2,3 miliona na advokatske i konsultantske troškove,
Jeste li zadovoljni,pita .Da kažem,makar da se spomene.I podsjetiste me na onu srpsku poslovicu;Selo gori a baba se češlja.
Direktor gleda u mene i dalje pa ga pitam šta mu nije jasno.Telekom gori direktore,naravno da vi to ne vidite,I zašto me tako gledate.Da te zapamtim,kaže.To mi zvući kao prijetnja,ali je možete objesiti mačku na rep!Htio je valjda da i to pokuša!
Prilikom izlaza stao je pored mene i pita zašto se bojim da ću izgubiti.Neću izgubiti ,kažam,većinu dionica sam prodao.A zašto onda dolaziš,pita.Rušite mi državu direktore.Ovako mala ekonomija ne može tek tako izdržati da joj neko uzme SEDAM STOTINA MILIONA.Oni oko njega su sve to prešutjeli!
panzer

Post by panzer »

To je to....

" zašto dolaziš na skupštinu?"

Isto kao kod EPBIH. Zašto nam smetaš. Kao nekad i kod FDS.
Kao ko si ti da uopšte nešto pitaš. A oni će naknadno sve pokrasti.

Ili ono zgledavanje suvlasnika odnosno većinskih vlasnika Enkera prije dvadeset godina. Kao ko si ti da kritikuješ njihove mutne poslove.
Post Reply