BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

panzer wrote: 24 Jun 2026, 20:11 Ali mi je zanimljiva briga za telekom. Svaki političar ima mišljenje za telekom i ima inicijative.

A realno strateški bitnija elektroprivreda može propasti a da se ne počešu
Pa EPBiH je i uz dobar rad teško voditi i napraviti dobar rezultat, s obzirom na socijalnu komponentu koju su ugradili u njeno funkcionisanje, a BHT je relativno lako voditi jer je od samog početka ta socijalna komponenta bila potisnuta tržištem...
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

rigel wrote: 24 Jun 2026, 20:15 Ja samo ne znam šta se ti toliko brineš za dioničare bh telecoma? Žao ti što će moje pare propast? Ili ti je možda žao Dzambićevih nekoliko miliona? :D
Opusti se drug, prodao si, uzeo keš, uživaj...
Pa brinem se kada ćete se u potpunosti razočarati i početi rasprodavati, jer možda budem opet kupovao taman te vaše dionice :lol:
Kao što sam i u Mtelu uradio. Kupio nekad Mtel po 0,9 KM, pa prodao po 1,55-1,60 KM, pa ponovo kupio po 1,05-1,10 kada su se neki razočarali i rasprodavali ga. Evo čekam drugu dividendu od Mtel-a (oni su je usvojili juče za razliku od BHT) otkada sam ga ponovo kupio. Ako ponovim recept i kod Telekoma, biće odlično. A s obzirom da kod telekoma dividende nema, ali ima izvlačenja para i isplate onima koji nisu dioničari, možda ga vrlo brzo budem opet kupovao. Naravno ne po 15,6-15,8 po koliko sam ga relativno skoro prodavao, nego po 13 KM :lol:
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

panzer

Post by panzer »

Sitna buranija wrote: 24 Jun 2026, 20:27
panzer wrote: 24 Jun 2026, 20:11 Ali mi je zanimljiva briga za telekom. Svaki političar ima mišljenje za telekom i ima inicijative.

A realno strateški bitnija elektroprivreda može propasti a da se ne počešu
Pa EPBiH je i uz dobar rad teško voditi i napraviti dobar rezultat, s obzirom na socijalnu komponentu koju su ugradili u njeno funkcionisanje, a BHT je relativno lako voditi jer je od samog početka ta socijalna komponenta bila potisnuta tržištem...
Bh telecom je lijep politički plijen i to je jedini razlog.

Ovih 50 miliona KM će biti isplaćeno ili će BH Telecom izgubiti sudski spor pa i platiti kamate. I radi toga će mediji, jer ih politika plaća, mjesecima čerečiti upravu a posebno ovog političara kojeg sada ganjaju.
I na kraju će biti uhapšeni i vjerovatno osuđeni.

A sa druge strane uprava elektroprivrede na šestomjesečnoj bazi gubi 50 miliona KM sa mutnim aranžmanima i niko ih ne dira a pogotovo nalogodavce.
Mirnes

Post by Mirnes »

jesu li ovi budale, neznalice, glupi ljudi, a svako bezobrazni sa razbacivanjem prava, na osnovu čega ovlaštenje upravi da zaključi ugovor gdje postoje obaveze 50 milioona

https://www.zenicablog.com/otkrivamo-de ... telemacha/
Begov Han
montypython

Post by montypython »

Sitna buranija wrote: 24 Jun 2026, 20:57 Evo jedan link taman pred tekmu :)
https://istraga.ba/nip-ova-malezijska-s ... alo-ovako/
Veze nema sa realnošću ova "autorica" pamfleta. Čudi me da istraga drži ovakve "istraživače". Nikakve štete za kulturu nema ukidanjem BH Content laba jer nikakve kulture tu nije bilo od starta. Imamo jednu grupu tzv "autora" koji se vrte oko filma i akademije, koja se naklatila na budžetska sredstva ima 20 i više godina. Sve su to potpuni antitalenti uključivo "oskarovca". Niko od njih nije snimio film vrijedan spomena niti može da nađe stranog investitora pa su navalili na fondove za kinematografiju i ostala budžetska sredstva. Nađu oni investitora vani jedino kad je tema da su "svi jednako krivi za rat", da Evropi prijeti "islamizazacija" iz BiH, ili kad treba snimiti film o Srebrenici u kojem se ne vidi ni jedno ubistvo. Onda se strana kesa i razveže a bude i nagrada, Oskara medvjeda i pozivnica za strane festivale. U međuvremenu najdraži su ipak domaći fondovi i pare, malo fondovi malo radno mjesto na akademiji malo komisije i povremeno filmovi ž kategorije. Najviše kukaju kako je "kultura zapostavljena" oni koji najviše dobijaju. Da se malo vratim u prošlost, Veljko Bulajić daleko najbolji režiser sa ovih prostora, školovan među talijanskim neorealistima, pripremio je scenarij filma o okupaciji Sarajeva u zadnjem ratu. Nakon što su pripreme uveliko odmakle i vjerovatno bila obezbjeđena značajna sredstva i veze koje je on imao, pobunili su se lokalni "autori" kako "mogu to i oni" šta će "stranac" i čovjek se povukao. Treba li reći da film nikad nije snimljen ali jeste onaj gdje polupismeni vojnik ABiH matretira i ubija zarobljenika (koji govori engleski, racionalan je i izbrijan za razliku od našeg Đure koji sve to nije). I onda se za to dobije oskar iako je tema stajanja na minu davno prije Ničije Zemlje obrađena u filmu The Siege on Firebase Gloria (1988) a Tanović je onda razvukao na maltene cijeli film. Razvukao skupa sa greškom. Kad se stane na nagaznu pješačku minu razbije se upaljač i proces je nepovratan ona eksplodira za nekoliko sekundi sklonio ti nogu ili ne. Nekakva Žvaljić opet snimi filmić koji je trebao biti o genocidu u Srebrenici a svede sa na borbu oko mjesta u autobusu i kako izbaciti nekog drugog da bi ubacio svoju rodbinu. Da ne pominjem ostale "sineaste", promociju maski, lockdowna i vakcina na filmu i van filma, evropske fondove i sl. Na kraju društvance nije bilo zadovoljno samo sisanjem para poreznih obveznika na uobičajene načine pa se smislilo da se uzme i od standardne krave muzare tj BH Telecoma putem tzv Content Laba. I napravio se pravi mali playground za filmske i ine antitalente da se igraju s našim parama. I to je to. Ne ulazim u to ko tu budalaštinu prekida, g Kovačević ili neko drugi, koja je stranka i sl. To nije valjalo, štetilo je i firmi BH telecom i dioničarima a i kulturi jer sve što ovi snime je šteta za kulturu i intelekt građana pa da je i džaba a nije.
slavuj

Post by slavuj »

O svemu sam priličo icrpno raspraljao sa sekretarom društva.Čovjek je Njihov i on im je izgleda glavna pravna podrška.
U onom planu poslovanja za tri godine spominju se i advokatski i konsultantski troškovi za realizaciju akvizicije.Medju materijalima u koje sam imao uvid pred onu neodržanu Skupštinu,bili su i ugovori sa prodavcem za Telemach Sarajevo i Telemach Crna gora.Iznose nisam zapisivao ali znam da bi sve to koštalo nešto mnje od 700 miliona KM.Iznos veći od nominalnog kapitala BH Telekoma.I u tome je glavna kvaka.Neko je u ime VLASNIKA,pokušao utrošiti cijeli dionički kapital.A to može samo VLASNIK.
Zakon je odredio koliki iznos može ptrošti MENADZMENT,koliko Nadzorni odbor a koliko mora pstojati odluka VLASNIKA.
A vlasnici o tom utrošku nikada nisu raspravljali niti su obavješteni da im neko hoće sve da rasturi.Ne postoji dakle nikkva odluka Skupštine da Vlasnici namjeravaju utrošiti iznos veći od Nominalnog kapitalDakle morala je postojati oddluka Skupštine društva.Partijska sijela nisu Skupština dioničara.Na skupštini o tome nikada ni riječi
,osim jednog dioničara kome su odmah prijetili zaštitarima.Taj dioničar H.Č. nije prihvatio sa njima da raspravlja o bilo čemu osim o ovoj pripremi pljačke.
I na ovom forumu su izgleda prevagnuli oni kojima ne smeta što neko hoče da opljačka BH TElekom.
A ja ču svoj dio od ovih več rezervisanih 50 miliona halaliti pljačkašima.Siguran sam da če to potrošiti na zatvoeske sendviće!
Ima ih puno,na čelu sa Nikšičem!
Na kraju moram napisati i ovo!Večina onih koji su procesuirani zbog kriminala na SASE i u korporativnom upravljanju zadnjih godina,prvi put su spominjani na ovom forumu!
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Monty, e zbog takvih stavova "ta će ba on" si i zaslužio da ti uzmu pare i daju Šolaku, Dini, Amelu i sl. Omalovažiti osvajanje Oskara i drugih nagrada nagrađivanim i dokazanim autorima može samo propali Bošnjo koji u svom životu ništa nije postigao, ali se u sve razumije i najpametniji je u svemu. Nego, je li otišla dobit elektroprivede na 150-250 miliona koliko si projektovao da je realno i da će biti samo kad Andelija ode? :roll: :lol:

Ovaj tenkre je ukinuo filmadžijama pare ne da bi ih dao dioničarima nego da bi imao više stredstava da preusmjeri u pljačku. I odatle treba početi sagledavati stvari. Ali dok Bošnjo to shvati...
Post Reply