Sarajevo osiguranje dd Sarajevo

Sitna buranija

Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo

Post by Sitna buranija »

Mirnes wrote: 07 May 2026, 15:51
Sitna buranija wrote: 07 May 2026, 11:39
Mirnes wrote: 07 May 2026, 10:13
pa vidjet ćeš dok se ažurira lista vlasnika na RVP i SASE, mislim da više neće biti BH maters i MFI
Već je lista na RVP ažurna. Bosnalijekovo saopštenje se odnosi na njihovo sticanje dionica u prethodnom periodu, a ne na juče...
ako je ažurirana, zašto nema bosnalijeka na listi?? https://www.rvp.ba/Home/Details?code=SOSO
Pa vjerovatno zato što je Bosnalijek pod skrbničkim računom u Raiffeisen banci :roll:
Nema više fondova, a Raiffeisen je povećao udio na cca 25%. Onda ide saopštenje Bosnalijeka o stjecanju 19,43% dionica SOSOR-a i ti zaključiš da je Hrvić prodao svoje dionice Bosnalijeku iako u ovih par dana nije bilo velikih transakcija, a ne zaključiš da se Bosnalijek nalazi iza skrbnika :roll: Ne znam šta da ti kažem...
Mirnes

Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo

Post by Mirnes »

Sitna buranija wrote: 07 May 2026, 18:02
Mirnes wrote: 07 May 2026, 15:51
Sitna buranija wrote: 07 May 2026, 11:39

Već je lista na RVP ažurna. Bosnalijekovo saopštenje se odnosi na njihovo sticanje dionica u prethodnom periodu, a ne na juče...
ako je ažurirana, zašto nema bosnalijeka na listi?? https://www.rvp.ba/Home/Details?code=SOSO
Pa vjerovatno zato što je Bosnalijek pod skrbničkim računom u Raiffeisen banci :roll:
Nema više fondova, a Raiffeisen je povećao udio na cca 25%. Onda ide saopštenje Bosnalijeka o stjecanju 19,43% dionica SOSOR-a i ti zaključiš da je Hrvić prodao svoje dionice Bosnalijeku iako u ovih par dana nije bilo velikih transakcija, a ne zaključiš da se Bosnalijek nalazi iza skrbnika :roll: Ne znam šta da ti kažem...
Hvala na pojašnjenju, a to znači da Raiffaisen drži skrbnički za bosnalijek 19,43 %, a razliku do 25 % od nekog lica?

je li bosnalijek i ranije obavještavao kada je prešao 5 %?

Ali eto, stoji i situacija koja me je logikom odvukla direktno na hrvića, da on ima kroz ove druge dvije, odnosno tri firme 19,4% (BH master, MFI i AS holding)
Begov Han
Post Reply