BH Telecom

Drnda Drndić

Re: BH Telecom

Post by Drnda Drndić »

https://raport.ba/akvizicija-telemacha- ... s-obojicom

Izgleda da od ovog posla nema ništa! Imali su valjda rok do 19.3. da dobiju saglasnost Vlade, i obaveza onih 50 miliona bi tek od tada važila.
aid

Post by aid »

Ako BHT dobija akvizicijom novih 390 hilj. korisnika I to plaća 700 mil KM onda tom logikom njegovih postojećih 2,1 mil.korisnika vrijedi 3,7 mlrd KM.
panzer

Post by panzer »

Je li skupno sa pristupom crnogorskom tržištu i već posloženom infrastrukturom sa licencama?
slavuj

Post by slavuj »

U moje selo ,Cvilin,došla je struja 1963.god.Ja sam dvije godine poslije 1965.upisao elektrotehniku na Zagrebačkom sveučilištu.
I ne pada mi na pamet da sa fiskulturnikom i njemu sličnim raspravljam o vrijednosti bilo čega,posebno ne telekomunikacijske kompanije!
Takodjer sa ljudima koji mi uskračuju i čašu vode,nemam šta raspravljati.Njih se samo treba čuvati,opasni su i drski!
Ostajem pri svome mišljenju da su zapravo krenuli u pljačku jednog naroda i države.Oni direktno napadaju baš bošnjački narod!Ko to ne vidi,kazat če mu se kad tad.
Ovo je več stanje u kome se mora uključiti i agencije za zaštitu zaakonitosti u postupanju!
Ponavljam i činjenicu da su skoro sve uradili bez javno iskazane namjere vlasnika.
Slučajno je suvlasnik Telemacha kompanija iz LIhtenstajna,sa imenom BOSNA u nazivu!
Mirnes

Post by Mirnes »

Neka nama Slavuja i ovog foruma
Begov Han
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Kada padne ispod 13 KM možda opet kupim ovog našeg telekoma :roll: ;) :D
panzer

Post by panzer »

Jaka je potražnja ispod 14 KM. Pitanje je hoće li padati niže.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Naravno, to niko ne može znati. Ali, radio se telekom po cijeni nižoj od 14 KM neposredno prije objave informacije o mogućoj akviziciji. Nakon objave te informacije, u kratkom roku je otišlo skoro na 16 KM, ali kako postaje izvjesnije da od ovoga možda ne bude ništa, euforija ispuhuje i evo smo već došli na cijenu od oko 14 KM. Tako da nije nemoguće da ode i niže...
panzer

Post by panzer »

Ako bi eventualno bilo niže, neki skroz vanjski faktori bi bili uzrok. I poslovanje i sami omjer snaga ponude i potražnje bi bili dovoljni za održavanje iznad 14 KM a eventualna dividenda bi učvrstila poziciju.
Post Reply