dionica RMUB skočila 19,4 %
Ovo je izgleda jedini recept i za rast dionica EP
Elektroprivreda BIH
-
Sitna buranija
Re: Elektroprivreda BIH
Red bi bio da dođu i po stranačkog mu kolegu u EPBiH...Elkombar wrote: ↑23 Mar 2026, 17:50 Uhapšen direktor RMU Banovići Rasim Dostović
https://istraga.ba/akcija-poskok-a-u-tu ... 9cJImBZ5Ow
još nisu počeli hapsiti za 500 miliona gubitka
-
montypython
Tačno. Nisu počeli a ka'će ne zna se. Hapse ovog iz Banovića zbog 45 hiljada (I s pravom ako se dokaže) ali šta je sa ovima u EPBiH i 500 miliona gubitka? Njima se nema šta ni dokazivati, sami su rekli da prodaju struju ispod proizvodne cijene a lako je i provjeriti. Plus po koliko uvoze kad je na berzi nula eura megavatsat ljeti? Kako i koliko zarađuju preprodavci struje koja ide u i iz EP? Po koliko se kupuje ugalj od Lagera i kakav je kvalitet toga? Ko je doveo do toga da fali milion tona uglja?
I šta je sa "komandnom odgovornošću"? Nije ovaj iz Banovića sam sebe postavio nego je saglasnost dala Vlada. Neko je od svih drugih mogućnosti odabrao Buljubašića za direktora, nije se ni Lakić sam postavio? U njihovom mandatu je sprženo stotine miliona, survala se proizvodnja, ne rade blokovi, ugalj pokriven brdom otkrivke. Ako hapse ovoga za 45 hiljada I dobije godinu dvije, koliko se dobija za stotine miliona?
Isto pitanje za Enker i društvance koje ga vodi? Kako se isplati nekome ko ima 21 % voditi firmu bez dividende I uz gubitak od milion a ipak odbiti njemačku ponudu od 67 KM po dionici odnosno preko 8 miliona za taj udio (sa ženom(?) skoro 10 miliona). Sve legitimna pitanja za SIPE I POSKOKe. Ili je njihova nadležnost samo sića i pilićari
I šta je sa "komandnom odgovornošću"? Nije ovaj iz Banovića sam sebe postavio nego je saglasnost dala Vlada. Neko je od svih drugih mogućnosti odabrao Buljubašića za direktora, nije se ni Lakić sam postavio? U njihovom mandatu je sprženo stotine miliona, survala se proizvodnja, ne rade blokovi, ugalj pokriven brdom otkrivke. Ako hapse ovoga za 45 hiljada I dobije godinu dvije, koliko se dobija za stotine miliona?
Isto pitanje za Enker i društvance koje ga vodi? Kako se isplati nekome ko ima 21 % voditi firmu bez dividende I uz gubitak od milion a ipak odbiti njemačku ponudu od 67 KM po dionici odnosno preko 8 miliona za taj udio (sa ženom(?) skoro 10 miliona). Sve legitimna pitanja za SIPE I POSKOKe. Ili je njihova nadležnost samo sića i pilićari
https://www.hercegovina.info/vijesti/bi ... -u/253680/
Sve sporo i traljavo.
Godine trebaju i za neke jednostavnije projekte.
Sve sporo i traljavo.
Godine trebaju i za neke jednostavnije projekte.