ASA BANKA

panzer

Re: ASA BANKA

Post by panzer »

Tempo smanjenja količine ovog prodajnog naloga i nije toliko loš. Mislio sam da će ići dosta sporije. Ali sigurno je da će ostati solidna količina i nakon 20. Marta.
panzer

Post by panzer »

ASA osiguranje ili ima grešku na objavljenom bilansu ili su stvarno imali 26 miliona KM dobiti.
panzer

Post by panzer »

Banka je inkasirala danas 50 miliona KM od obveznica. Jel kupovina dionica u ponedeljak donosi pravo na dividendu?
Encyko

Post by Encyko »

panzer wrote: 18 Mar 2026, 16:46 Banka je inkasirala danas 50 miliona KM od obveznica. Jel kupovina dionica u ponedeljak donosi pravo na dividendu?
Ja sam prosle godine prodao dan prije skupštine i ipak sam dobio dividendu, hoce li se ovo odraziti na visinu dividende sa obveznicama?
niko nikić

Post by niko nikić »

1.25 mart Dan dividende(Record Date)je dan kada se pravi spisak dionicara koji imaju pravo na isplatu
2. Ex-dividend date,To je prvi radni dan kada se akcijama trguje bez prava na dividendu.
On nastupa jedan radni dan prije Dana dividende.
3.Posljedni dan za kupovinu:Da bi bio na spisku dionicara,akcije moraš kupiti najmanje jedan radni dan prije Ex dividend datuma, odnosno 2 dana prije Dan dividende.
Znači zadnji dan za kupovinu je ponedeljak da bi dobili dividendu.
Post Reply