Kažu diidenda 1,10 km.
Stabilno poslovanje tek nakon što spengaju da direktora.Nadam se da če tako iči i sa BH Telekomom!
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Ko je preuzeo kontrolu nad ovim dijelom AS holdinga?Nadzorni odbor emitenta Bosnalijek d.d. Sarajevo Obavještava o dopuni dnevnog reda redovne skupštine dioničara zakazane za 23.03.2026. godine sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama društva u Sarajevu, ulica Jukićeva 53.
Uvrštavaju se slijedeće tačke:
- Donošenje Odluke o razrješenju Nadzornog odbora, to jeste predsjednika i svih članova Nadzornog odbora zbog isteka mandata
- Donošenje Odluke o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora,
- Donošenje Odluke o odobrenju Ugovora o ovlaštenjima, odgovornostima i pravima članova Nadzornog odbora.
Ko je preuzeo kontrolu nad ovim dijelom nekadašnjeg AS holdinga?Nadzorni odbor emitenta Bosnalijek d.d. Sarajevo Obavještava o dopuni dnevnog reda redovne skupštine dioničara zakazane za 23.03.2026. godine sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama društva u Sarajevu, ulica Jukićeva 53.
Uvrštavaju se slijedeće tačke:
- Donošenje Odluke o razrješenju Nadzornog odbora, to jeste predsjednika i svih članova Nadzornog odbora zbog isteka mandata
- Donošenje Odluke o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora,
- Donošenje Odluke o odobrenju Ugovora o ovlaštenjima, odgovornostima i pravima članova Nadzornog odbora.
Sad su malo tumabnja u AS JElah, AS Hodling i ostalima, Rusmir Hrvić se otkinuo i ponio dio kolača, napravio firmu u Sarajevu... pa se tu još natereže, inače osnivač AS je njegov Amidža Sulejman Hrvić
Begov Han
Je li itko ima financijsko izvješće za 2025 godinu.?
Priča iz druge ruke:
Hrvić želi da podigne profitabilnost kompanije i poveća iznose dividende. Ali kaže da će biti teško radi velikih zaduženja.
Ako ne uspije u tome, ima namjeru da proda nekome.
Tako da je ovo vjerovatno dobar izbor ko ima živaca.
Ja sam davno izašao i nemam namjeru nazad.
Hrvić želi da podigne profitabilnost kompanije i poveća iznose dividende. Ali kaže da će biti teško radi velikih zaduženja.
Dobri rezultati. Dobit 15,2 mil KM odnosno 1,67 KM po dionici. P/E 17
Solidan rezultat ima jos prostora da se radi.
Zamiljivo je da su navukli 11 mio na kursnim razlikama i povecali obaveze prema radnicima za cak 10 mio wowo.
Zamiljivo je da su navukli 11 mio na kursnim razlikama i povecali obaveze prema radnicima za cak 10 mio wowo.
Koja struja je dobila kontrolu nad Bosnalijekom? I da li bi bilo pametnije angažovati nekog stručnjaka iz međunarodne farmaceutske industrije nego da neko od vlasnika direktno učestvuje u upravljanju?Sabur2 wrote: ↑13 Mar 2026, 12:28 Priča iz druge ruke:
Angažman stručnjaka je svakakao pametnija opcija ali ne znam da li su Hrvići dobacili dotle.
Delegiranje najviših izvršnih funkcija još uvijek nije tako normalna pojava kod naših vlasnika biznisa.
Delegiranje najviših izvršnih funkcija još uvijek nije tako normalna pojava kod naših vlasnika biznisa.