ZIM

panzer

Re: ZIM

Post by panzer »

Zenička industrija mlijeka d.d. Zenica – Obavijest o sazivanju skupštine dioničara
3.7.2023 10:23:55
Nadzorni odbor emitenta Zenička industrija mlijeka d.d. Zenica obavještava o sazivanju 28. redovne skupštine dioničara za 24.07.2023. godine sa početkom u 10:00 sati, u prostorijama društva u Zenici, ul. Kanal br. 32.

Predloženi dnevni red uključuje slijedeće tačke:
- Izbor radnih tijela skupštine
- Donošenje odluke o usvajanju godišnjeg izvještaja o poslovanju za 2022. godinu, sa izvještajima
- Donošenje odluke o raspodjeli dobiti za 2022. godinu
- Donošenje odluke o isplati dividende za 2022. godinu
- Donošenje odluke o izboru vanjskog revizora za 2023. godinu
A jest ih krenulo....
panzer

Post by panzer »

Prošlu godinu su potonuli u minus. Nema inicijative, ništa ne mijenjaju načinu poslovanja, nema pokušaja povećavanja udjela na tržištu i onda nije čudo.
Sad, pošto je AS i ovdje glavni, pitanje je postoji li opcija spajanja sa Milkosom. Možda bi bilo dobro jer je BIH malo tržište a spajanjem bi dobili jaču firmu uz manje troškove poslovanja.
Ali ne znamo kome je ZIM ostao u miraz. Čini mi se da je Rusmir H. preuzeo Milkos. Ako je ZIM ostao u vlasništvu drugog dijela porodice onda od spajanje nema ništa.
brzi

Post by brzi »

Ja sam godinama kupovao njihove proizvode, prije svega jogurt i mileram i kvalitet je bio odličan. Meni najbolji. I onda u posljednje dvije do tri godine kvalitet oscilira. Posebno na jogurtu, ljeti je prekisel u zimskom periodu vodenast. Prije ili kasnije pad kvaliteta dođe na naplatu. Tako bi i ASA banka mogla da krene silaznom putanjom, jer čitajući komentare po internetu, većina njihovih korisnika nije zadovoljna uslugom.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Nigdje nije očiglednija pogubnost Nikšićevih i Vojinovih ideja o administrativnom nabijanju minimalne plate kao u slučaju ZIM-a. To je dovelo do rast troškova plata, smanjenja broja zaposlenih za gotovo 30%, posljedičnog rasta i ostalih troškova poslovanja, i uz nemogućnost značajnog povećanja cijena proizvoda koje prave dolazi do smanjenja njihovog kvaliteta, a to vodi padu prodaje i smanjivanju prihoda. I na kraju od firme sa pozitivnim rezultatom Nikšić&Co napraviše gubitaša...
Miner

Post by Miner »

brzi wrote: 13 Mar 2026, 09:58 Ja sam godinama kupovao njihove proizvode, prije svega jogurt i mileram i kvalitet je bio odličan. Meni najbolji. I onda u posljednje dvije do tri godine kvalitet oscilira. Posebno na jogurtu, ljeti je prekisel u zimskom periodu vodenast. Prije ili kasnije pad kvaliteta dođe na naplatu. Tako bi i ASA banka mogla da krene silaznom putanjom, jer čitajući komentare po internetu, većina njihovih korisnika nije zadovoljna uslugom.
Nisi to slucajno primjetio. Za takav "kvalitet" zasluzan je menadzmet. Dobra uprava ko u epbih.
Iz prve ruke prica. U neke sitne sate, stariji uposlenik, pred penziju, tehnolog, priprema kulturu jogurta za proizvodnju. Naidje portir i pita ga zar ti nisi gore. Gdje gore? Gore na spratu, zabava, ice i pice jer je tvoj jogurt opet dobio neku nagradu.
Covjek je odmah otisao do direktora gore i dao mu ostavku, neopozivu bez obzira na molbe.
Tako da taj kiselkasti jogurt koji pijes, sprema novi tehnolog sa fakulteta, Travnik, Kiseljak, Pale i sl. Zato malo strpljenja, dok ovaj ne pogodi recept.
Post Reply