Telekom RS

vdamir78

Re: Telekom RS

Post by vdamir78 »

Sitna buranija wrote: 26 Feb 2026, 23:50 Ako bude 78 miliona neto a ne bruto biće odlično, ja lično sam očekivao nekih 70 miliona neto. Prošle godine je bilo 80 miliona neto i dividenda je bila manje od 40% dobiti, a u dividendnoj politici su naveli da će isplaćivati minimalno 50% ako se poklope i druge stvari (zadovoljavajuća likvidnost i sl.), što se vjerovatno zadugo neće desiti. Međutim, ako bi podijelili 50% dobiti, to bi onda bilo skoro 8 feninga ili oko 30% više nego prošle godine. Treba li spomenuti da se Mtel prodaje po nominalnoj?
Jesi li ti vidio taj dokument gdje navode za tih 50%?
Onako "zameandrisano" ne bi sastavili ni Franc Kafka i Dostojevski da ih Tolkin na koljenima moli 😀
Sitna buranija

Re: Telekom RS

Post by Sitna buranija »

vdamir78 wrote: 28 Feb 2026, 22:06
Sitna buranija wrote: 26 Feb 2026, 23:50 Ako bude 78 miliona neto a ne bruto biće odlično, ja lično sam očekivao nekih 70 miliona neto. Prošle godine je bilo 80 miliona neto i dividenda je bila manje od 40% dobiti, a u dividendnoj politici su naveli da će isplaćivati minimalno 50% ako se poklope i druge stvari (zadovoljavajuća likvidnost i sl.), što se vjerovatno zadugo neće desiti. Međutim, ako bi podijelili 50% dobiti, to bi onda bilo skoro 8 feninga ili oko 30% više nego prošle godine. Treba li spomenuti da se Mtel prodaje po nominalnoj?
Jesi li ti vidio taj dokument gdje navode za tih 50%?
Onako "zameandrisano" ne bi sastavili ni Franc Kafka i Dostojevski da ih Tolkin na koljenima moli 😀
Nadam se da znaš ćirilicu...

"Прије доношења одлуке о исплати дивиденди, Друштво ће у обзир узети више фактора,
попут будућих прихода, финансијског положаја, новчаних токова, захтјева за обртним
капиталом, капиталним издацима, општу климу у привреди и друге факторе уз
изузимање прихода од неновчаних категорија, прихода од једнократних ставки и
ванредних активности. Поред наведеног, Друштво ће приликом доношења одлука о
расподјели добити водити рачуна о одредбама Закона о привредним друштвима, односно
ограничењима за исплату дивиденде.

Уколико су створени услови за исплату дивиденде, Друштво ће омогућити исплату
дивиденде у износу од најмање 50% нето добити усклађене на основу претходно
сагледаних фактора
, а након издвајања у законске и остале резерве Друштва.

Најмање једном у свакој финансијској години, Друштво ће разматрати Одлуку о исплати
дивиденде и/или задржавање добити, узимајући у обзир и привремену дивиденду."

https://www.blberza.com/Pages/DocView.aspx?Id=108324
Post Reply