I elektroprivredu , i elektroprivredu..
Doduše,nju niko ne voli.
Energoinvest
-
Sitna buranija
Re: Energoinvest
E nećeš vjerovati, volim i BHT i Energoinvest i Elektroprivredu (zna Panzer
Telekom sam imao od 2008. godine. Toliko ga volim da sam uvijek govorio da kada bi mi Mtel džaba nudio usluge ja bih opet bio na našem telekomu. Ali, prodao sam telekom prošle godine kada je bio između 15,5 i 15,8 pa se nešto i zaradilo osim dividende tokom tih 17 godina. Razlog? Zato što sam skontao da ovi NiP-ovci planiraju veliku pljačku kroz akviziciju Telemacha, baš kao što su prije 15-tak godina uradili u RS-u u Mtel-u.
Energoinvest sam izašao ranije, mada bih bolje prošao da sam ovog ublehaša sačekao koji je svojim PR-om čak podigao cijenu. Ovako sam izvukao svoje pare iz Ei i čak nešto malo zaradio. Razlog izlaska? Zato što je krenula priča o smjeni Bisere, žene koja je mislim cijeli radni vijek bila u Ei, koja je stručna, kompetentna, poštena i koja je spasila Ei od propadanja, a kojeg su lopovi iz SDA prije nje skoro svukli na nulu. Ali, ko bi očekivao da će ovaj ublehaš uspjeti zavarati ovoliki svijet i svojim PR-om uduplati cijenu. Možda u slučaju Ei nisam trebao žuriti...
E jedino što sam se zeznuo je što sebe nisam poslušao po pitanju Elektroprivrede i tu sam malo zaglavio. A najglasniji sam bio upravo protiv njih. Nekompetentni, nesposobni, a neki od njih i skloni muljažama, partijski poslušnici i poltroni. Kada je na sastanku sa upravom na kojem nas je bilo nekoliko, naš Slavuj spomenuo Nikšića u negativnom kontekstu tačno si mogao vidjeti ko je od njih iz SDP-a jer su se toliko međusobno nadmetali ko će ga više braniti da je to bilo gadljivo za gledati. Panzer je bio pametan, pa se poslije toga lagano i u tišini kotarisao belaja...
Uglavnom, otkako su došli Trojaneri, sve firme u kojima se oni pitaju su se poremetile - Telekom postao nepouzdan sa dividendom sa tendencijom da je više ni nema zbog pljačke vijeka koju planiraju kroz akviziciju realizovati, EPBiH postala gubitaš i uvoznik struje, Ei sada živi samo od plina koji mu je inače bio samo usputni prihod uz ograničenu maržu na uvoz od mislim 2%. Oni su sada to izgleda podigli na neviđene nivoe. Imam još jednu dobru dionicu u kojoj se ovi debili pitaju, ali je i tu došlo do nekih čudnih turbulencija i nestabilnosti, ali bukvalno ni iz čega. Pa pratim da neće i tu šta zajebati.
Znači, nije da ja ne volim ove firme, nego ne volim nesposobnost, nekompetenciju, loše namjere, lopovluk i ublehu koja se oko njih sada uhvatila kroz uprave i nadzorne odbore...
A inače, svi moji komentari su dostupni i vidljivi na forumu, pa možeš provjeriti koliko sam fulio, a koliko sam bio u pravu. Pa ako ti se sada čini da pretjerujem, za godinu, dvije ili tri ćeš skontati da nisam pretjerivao nego sam samo s razlogom bio oprezan i pesimističan...
Privremeni direktor na jednu stranu , a život Energoinvesta na drugu stranu.
Da nije plinskog poslovanja Energoinvest ne bi preživio 2014. godinu.
Jer je možda maksimalno 10 godina nakon rata bilo inžinjera i poslova koji su se mogli voditi profitabilno. Kasnije se pretvorilo u uhljebsku firmu u kojoj su svi počeli krasti. Jer koncept takve firme ne dozvoljava političko nego jedino profesionalno vođenje a kad se šibicarska politika uključi u ovakve firme onda je kraj.
Tako da plinski posao i jeste jedino što vrijedi pa to ne treba kritikovati.
A kako rekoh samopromotor direktor i onaj tamo iz EPBIH će brzo otići, pa ćemo vidjeti šta će doći a i vidjećemo ove sad polugodišnje izvještaje.
Da nije plinskog poslovanja Energoinvest ne bi preživio 2014. godinu.
Jer je možda maksimalno 10 godina nakon rata bilo inžinjera i poslova koji su se mogli voditi profitabilno. Kasnije se pretvorilo u uhljebsku firmu u kojoj su svi počeli krasti. Jer koncept takve firme ne dozvoljava političko nego jedino profesionalno vođenje a kad se šibicarska politika uključi u ovakve firme onda je kraj.
Tako da plinski posao i jeste jedino što vrijedi pa to ne treba kritikovati.
A kako rekoh samopromotor direktor i onaj tamo iz EPBIH će brzo otići, pa ćemo vidjeti šta će doći a i vidjećemo ove sad polugodišnje izvještaje.
"Bisera stručna, kompetentna i poštena..."