ASA BANKA
Re: ASA BANKA
Imati 60000 2000ih je kao danas imati 400000-500000
Onda je ovo s prethodne stranice sto sam postavio skroz pogresno. AI slop. Ali sve u svemu - takav ke obicno rast stabilnih firmi u periodu od 20, 25 godina.Ako je pogresno za IK banku- za cementaru definitivno nije.Cementarina nominalna je 10.
IK Banka je nekad bila 115 do 120 maraka, pa he vremenom pala na 45 do 50, znam jer sam imao nesto malo dionica.
Pa sam to prodao na cca 60 maraka mozda prije desetak godina. I tako tek u posljednjih 3 godine je zivnula sa 70 na sadašnjih 225.
Ja ponovo počeo kupovati iznad 90 i tako uganjao prosjek 100 maraka, zamjenio 4000 dionica Elektroprivrede za 400 dionica ASA banke. Malo spasio propadanje uloženog u Elektroprivredu.
Uglavnom kad dođe do promjena u vlasničkoj strukturi kao sto je bilo ovdje, ne treba dugo čekati nego ulaziti na nižim cijenama.
Pa sam to prodao na cca 60 maraka mozda prije desetak godina. I tako tek u posljednjih 3 godine je zivnula sa 70 na sadašnjih 225.
Ja ponovo počeo kupovati iznad 90 i tako uganjao prosjek 100 maraka, zamjenio 4000 dionica Elektroprivrede za 400 dionica ASA banke. Malo spasio propadanje uloženog u Elektroprivredu.
Uglavnom kad dođe do promjena u vlasničkoj strukturi kao sto je bilo ovdje, ne treba dugo čekati nego ulaziti na nižim cijenama.
Ja više trend rezultata pratim nego promjenu vlasničke strukture.
ovo na 230
pa dokle misle da ce rasti
pa sad ulazu
pa dokle misle da ce rasti
pa sad ulazu
Ovo je pozicioniranje za duže staze. Banka i ASA projekat je sinergija rasta i profita. A politika isplate dividende daje bolju alternativu od obveznica.
Ja sam kupio 7 da zaokruzim kako bi mi bilo lakse racunat dividendu, da broj ljepse izgleda jer je zaokruzen te da je moja suma 80% u odnosu na onu koja nije moja od 20%

hahaha. Daj trubi odnosno black swan-u da "pojednostavi." Ali pazi, nema ti neke fajde od zaokruzivanja broja dionica kad dividenda obicno nije zaokruzena.
Meni uvijek treba digitron ili Excel. U glavi da izracunam nema sanse.