SASTANAK SA UPRAVOM BERZE

shaldzia

Re: SASTANAK SA UPRAVOM BERZE

Post by shaldzia »

Ima li neko podatak koji su troškovi, provizije na drugim berzama?
niko nikić

Post by niko nikić »

Banjalučka berza, eurobroker 0,34 minimalno 5 km
Troškovi berze 0,10%za akcije i 0,02% za obaveznice
Centralni registar hartija od vrijednosti 0, 015
lokalni

Post by lokalni »

Sabur2 wrote: 11 Feb 2026, 16:45 Svakako bi bilo dobro da omoguće besplatan pregled emitenta po dubini, kupovne i prodajne naloge.
To bi uveliko ubrzalo odluke i ohrabrivalo nove "igrače" da se uključe.
FI da budu povezani sa simbolima na vrijeme, sa kratkim rezimeom pokazatelja kao što i sad imaju, ali nemaju na svim simbolima.

Neka varijanta sa aplikacijom za SASE, uz linkove za brokerske kuće, gdje bi nakon registracije (ugovora sa brokerom) bilo moguće izdavanje naloga za trgovanje.
Uticati i na brokreske kuće da smanje provizije, koliko god je moguće u ovako malim prometima.
Pozdrav svima, novi sam clan na ovom forumu, iako ga vec duze vrijeme pratim.

Potpuno se slazem s ovim u vezi pregleda po dubini i pokazatelja.

Pregled po dubini bi bio jako vazan. Isto tako, pokazatelji kao sto su P/E i P/B bi trebali biti vidljivi za sve emitente.

Osim ovoga, cini mi se i da je pregled trgovanja unazad ogranicen na zadnjih 18 mjeseci, sto je premalo.
panzer

Post by panzer »

lokalni wrote: 13 Feb 2026, 19:38

Osim ovoga, cini mi se i da je pregled trgovanja unazad ogranicen na zadnjih 18 mjeseci, sto je premalo.
Mogu se povlačiti podaci od 2004. ali je moguće uzeti raspon od ,čini mi se, maksimalno dvije godine.
lokalni

Post by lokalni »

panzer wrote: 13 Feb 2026, 20:16
lokalni wrote: 13 Feb 2026, 19:38

Mogu se povlačiti podaci od 2004. ali je moguće uzeti raspon od ,čini mi se, maksimalno dvije godine.
Hvala ti, upravo sam probao, i cini se da je tako.
Post Reply