Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
mozda iducu sedmicu treba gledati globalno jer sta se tamo desi moglo bi se ovde odraziti na poslovanje tokom godine.
-
montypython
Re: Elektroprivreda BIH
Uvijek je tako. Čak je neko zlatno pravilo da kad god je kuknjava i crnilo na maksimumu to je dno cijene i može samo prema gore tj najbolje je vrijeme za kupovinu. I obrnuto kad ti lokalni brico počne hvaliti dionice kako su dobre i može se zaraditi onda je uveliko vrijeme za izlazak. EPBiH treba bukvalno jednu pozitivnu vijest jer je cijena fondovskom prodajom godinama pa onda lošim menadžmentom, socijalnom cijenom struje i na kraju zelenom agendom zbijena do besmisla i nema kuda nego prema gore.Skendi122 wrote: ↑12 Feb 2026, 17:10 Ja opet tvrdim da ce ova dionica da krene kada se najmanje budemo nadali i kada mnogi od nas izgube strpljenje. S obzirom na dobru hidrologiju i u februaru, nadati se da ce poslovati pozitivno u prvom kvartalu i da ce to biti okidac za skok. Sve ostale dionice po meni postaju skupe. Ja sad da imam 115 000 km opet bih uzeo 11000 dionica elektroprivrede nego 1000 dionica npr. cementa....