Elektroprivreda BIH

one

Re: Elektroprivreda BIH

Post by one »

mozda iducu sedmicu treba gledati globalno jer sta se tamo desi moglo bi se ovde odraziti na poslovanje tokom godine.
montypython

Re: Elektroprivreda BIH

Post by montypython »

Skendi122 wrote: 12 Feb 2026, 17:10 Ja opet tvrdim da ce ova dionica da krene kada se najmanje budemo nadali i kada mnogi od nas izgube strpljenje. S obzirom na dobru hidrologiju i u februaru, nadati se da ce poslovati pozitivno u prvom kvartalu i da ce to biti okidac za skok. Sve ostale dionice po meni postaju skupe. Ja sad da imam 115 000 km opet bih uzeo 11000 dionica elektroprivrede nego 1000 dionica npr. cementa....
Uvijek je tako. Čak je neko zlatno pravilo da kad god je kuknjava i crnilo na maksimumu to je dno cijene i može samo prema gore tj najbolje je vrijeme za kupovinu. I obrnuto kad ti lokalni brico počne hvaliti dionice kako su dobre i može se zaraditi onda je uveliko vrijeme za izlazak. EPBiH treba bukvalno jednu pozitivnu vijest jer je cijena fondovskom prodajom godinama pa onda lošim menadžmentom, socijalnom cijenom struje i na kraju zelenom agendom zbijena do besmisla i nema kuda nego prema gore.
Post Reply