SASTANAK SA UPRAVOM BERZE

Post Reply
panzer

SASTANAK SA UPRAVOM BERZE

Post by panzer »

Samo da vas obavijestim da sam preko brokerske kuće zatražio sastanak sa direktorom odnosno upravom SASE. Mene zanima kakvo je njihovo viđenje trenutne situacije i koji su nedostaci odnosno preprepreke da berza bude daleko aktivnija. Šta je to što njih koči u aktivnijoj promociji i privlačenju novih ulagača.

Ukoliko je neko zainteresovan da se pridruži sastanku kada dobijemo termin može napisati ovdje. Dva- tri-pet ljudi je sasvim ok. Nije definisano koliko nas može biti. Iskreno, mogu i sam ali bi bio drugačiji nivo ako nas je više.
Truba

Re: SASTANAK SA UPRAVOM BERZE

Post by Truba »

ja radim blizu ako odgovara termin dolazim
Markodj

Post by Markodj »

Ma mogu oni pogurati dobro... Poenta je da se natjeraju velike firme da isplacuju svake godine dividendu, kad je puno firmi sa tim to je početni okidač za likvidnost. I kupovine i nove ulagače. Ove glavne i veće firme pa koliko imaju para a i da bude redovna...
one

Post by one »

ideja nije losa samo pitanje je li vec kasno.ovo ce biti izgleda cirkus godina.tri berze i dva entiteta ili jedna berza i tri entiteta.
mozda cemo imat i kripto na berzi
https://avaz.ba/vijesti/biznis/1022139/ ... ini-godine
recimo uprava sase nemoze nista protiv vladine odluke da ce sva javna preduzeca vjerovatno isplatiti po 300 km zaposlenim i sl. odluke drugih institucija.. sve u svemu sretno..
panzer

Post by panzer »

Ovo bi više bio promotivni sastanak.

Do 2010. najaktivniji su bili manipulanti koji su širili i lažne vijesti i lažne nade.
Do 2020. berzom su vladali kriminalci i manje više su pohapšeni ili uklonjeni odnosno u blagoj su ilegali.

Valjda je sad vrijeme da se krene transparentnije ,poštenije i sa fer ekonomskim interesima.
Pa neka znaju da nas ima koji često trguju na realnim osnovama i sa nekim inicijativama i sugestijama. Treba i promocije, treba i podrške u nekim finansijskim postavkama od samih vlasnika berze tj banaka. Pa i od KOMVP. Ali neka SASE koordiniše.

Često u polušali za ozbiljne stvari kažem : ko nije tražio nije ni dobio.
Post Reply