Samo da vas obavijestim da sam preko brokerske kuće zatražio sastanak sa direktorom odnosno upravom SASE. Mene zanima kakvo je njihovo viđenje trenutne situacije i koji su nedostaci odnosno preprepreke da berza bude daleko aktivnija. Šta je to što njih koči u aktivnijoj promociji i privlačenju novih ulagača.
Ukoliko je neko zainteresovan da se pridruži sastanku kada dobijemo termin može napisati ovdje. Dva- tri-pet ljudi je sasvim ok. Nije definisano koliko nas može biti. Iskreno, mogu i sam ali bi bio drugačiji nivo ako nas je više.
SASTANAK SA UPRAVOM BERZE
Re: SASTANAK SA UPRAVOM BERZE
ja radim blizu ako odgovara termin dolazim
Ma mogu oni pogurati dobro... Poenta je da se natjeraju velike firme da isplacuju svake godine dividendu, kad je puno firmi sa tim to je početni okidač za likvidnost. I kupovine i nove ulagače. Ove glavne i veće firme pa koliko imaju para a i da bude redovna...
ideja nije losa samo pitanje je li vec kasno.ovo ce biti izgleda cirkus godina.tri berze i dva entiteta ili jedna berza i tri entiteta.
mozda cemo imat i kripto na berzi
https://avaz.ba/vijesti/biznis/1022139/ ... ini-godine
recimo uprava sase nemoze nista protiv vladine odluke da ce sva javna preduzeca vjerovatno isplatiti po 300 km zaposlenim i sl. odluke drugih institucija.. sve u svemu sretno..
mozda cemo imat i kripto na berzi
https://avaz.ba/vijesti/biznis/1022139/ ... ini-godine
recimo uprava sase nemoze nista protiv vladine odluke da ce sva javna preduzeca vjerovatno isplatiti po 300 km zaposlenim i sl. odluke drugih institucija.. sve u svemu sretno..
Ovo bi više bio promotivni sastanak.
Do 2010. najaktivniji su bili manipulanti koji su širili i lažne vijesti i lažne nade.
Do 2020. berzom su vladali kriminalci i manje više su pohapšeni ili uklonjeni odnosno u blagoj su ilegali.
Valjda je sad vrijeme da se krene transparentnije ,poštenije i sa fer ekonomskim interesima.
Pa neka znaju da nas ima koji često trguju na realnim osnovama i sa nekim inicijativama i sugestijama. Treba i promocije, treba i podrške u nekim finansijskim postavkama od samih vlasnika berze tj banaka. Pa i od KOMVP. Ali neka SASE koordiniše.
Često u polušali za ozbiljne stvari kažem : ko nije tražio nije ni dobio.
Do 2010. najaktivniji su bili manipulanti koji su širili i lažne vijesti i lažne nade.
Do 2020. berzom su vladali kriminalci i manje više su pohapšeni ili uklonjeni odnosno u blagoj su ilegali.
Valjda je sad vrijeme da se krene transparentnije ,poštenije i sa fer ekonomskim interesima.
Pa neka znaju da nas ima koji često trguju na realnim osnovama i sa nekim inicijativama i sugestijama. Treba i promocije, treba i podrške u nekim finansijskim postavkama od samih vlasnika berze tj banaka. Pa i od KOMVP. Ali neka SASE koordiniše.
Često u polušali za ozbiljne stvari kažem : ko nije tražio nije ni dobio.