Energoinvest

montypython

Re: Energoinvest

Post by montypython »

Očito imamo dvije dijametralno različite priče. Jedna je ova direktorova o superuspješnom poslovanju rekordnoj dobiti I sl.
Druga je ova priča bivše direktorice da firma nema ustvari nijedan tekući projekat, da zaposleni nemaju ništa da rade (tada) mjesecima, sjede u kancelarijama i igraju igrice a da je 97% prihoda od gasa što nije uopšte osnovna djelatnost. Dakle u biti da žive od provizije i prodaje imena i logoa dok se može. Navodno je i to se proizvodnjom transformatora šuplja i da se radi samo o prodaji imena nekoj Turskoj firmi koja ih stvarno proizvodi. E sad, to su dvije totalno različite priče, zna li neko ko je bliže firmi da ne kažem insider, šta je od svega ovoga prava istina? Ja sam čak mislio nešto kupiti ali me nakon ovog gore a što se već govorilo i na prethodnim stranicama ovdje, prošla volja.
https://raport.ba/na-vidjelo-izlaze-sok ... tati-nista
beka26

Post by beka26 »

Kako ce Ameri sa uvoze plin u BiH ako koncesiju za uviz ima Energoinvest? Dak xe da iduzmu koncesiju EI i daju Amerima? Ili će da bude nešto treće?
panzer

Post by panzer »

EI ima ugovor sa Gazpromom. Ovaj bajkoviti plin o kojem se priča u medijima još nije ničije " vlasništvo".
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

montypython wrote: 28 Jan 2026, 20:05 Očito imamo dvije dijametralno različite priče. Jedna je ova direktorova o superuspješnom poslovanju rekordnoj dobiti I sl.
Druga je ova priča bivše direktorice da firma nema ustvari nijedan tekući projekat, da zaposleni nemaju ništa da rade (tada) mjesecima, sjede u kancelarijama i igraju igrice a da je 97% prihoda od gasa što nije uopšte osnovna djelatnost. Dakle u biti da žive od provizije i prodaje imena i logoa dok se može. Navodno je i to se proizvodnjom transformatora šuplja i da se radi samo o prodaji imena nekoj Turskoj firmi koja ih stvarno proizvodi. E sad, to su dvije totalno različite priče, zna li neko ko je bliže firmi da ne kažem insider, šta je od svega ovoga prava istina? Ja sam čak mislio nešto kupiti ali me nakon ovog gore a što se već govorilo i na prethodnim stranicama ovdje, prošla volja.
https://raport.ba/na-vidjelo-izlaze-sok ... tati-nista
Ovaj raport je Fahrino čedo, pa nije ni čudo što se natovario Ustamujiću. On je bio SBB-ova perjanica i uzdanica, dok ih nije napustio i otkantao. Ali...

Bisera je čitav radni vijek, koliko znam, provela u Ei i žena je kompetentna. U njenom mandatu je zaustavljeno propadanje Ei i koliko toliko se stabilizovala već posrnula firma. Sve što je rekla za ovog Emerika sa Temua je u pravu i ja ovo isto od početka njegovog mandata pišem na ovoj temi. Red samohvale i samopromocije kroz plaćene članke, red laži i ublehe. I ništa konkretno...

Bolje ti je monty kupi Zavoda za vodoprivredu nego Ei. Od Ei nemaš ništa, a Zavod dijeli dividendu...
Post Reply