Bosnalijek

Stari

Re: Bosnalijek

Post by Stari »

Najveći problem je u tome što se Arsli ne da da upravlja Bosnalijekom sa 0,5 % svojih i još cca 3% malih dioničara okupljenih oko njega.
Da ima pravne države Fiko, Meliha i ostala ekipa koja u Bosnalijeku godinama operišu finansije i to " pravno", nebi danas bili u Bosnalijeku nego gdje je takvima i mjesto.
A nemojte ovdje uz ovu ekipu varalica svrstavati vladu FBiH nego dio SDA (Alispahić, Trhulj) koje više ni stranka ne podržava, fino je gospodin Dizdar rekao da će oni vrlo rado biti partneri vladi, kada ovi budu odlučili da žele u upravljačku strukturu Bosnalijeke.
Još da napomenem da se Fiko danas poigrao sa sudbinama radnika Bosnalijeka, koji su mislili da je došao kraj ovoj agoniji i svemu negativnom što se dešavalo u proteklih 11 mjeseci, ali na su sreću skupština je održana i konačno Bosnalijek dobiva legalne i legitimne organe upravljanja.

Novoizabranom NO čestitam ina imenovanju.
Odbrana poste

Post by Odbrana poste »

Dobronamjernom Panceru:
Okupljanje malih dioničara uz dio menadžmenta zapravo je iznuđeno ponašanjem premijera Nikšića.Kao dobar komšija,u što ja lično ne verujem,Nikšić je poduzimao sve da Vlada ne predloži svoje kandidate za NO.Moj prijedlog da kandidate predloži Libijac pa da poslije svi glasamo za njih nije se mogao realizirati zbog situacije u Libiji.Onda smo morali ići na kandidate koje predlaže Meliha i neke sugerisane od ministra.I sa dosta poteškoća skupili smo 5,3%.Toliko potpisnika je potpisalo prijedlog za tri kandidata.Prvobitno je to bilo nešto više ali su oni uspjeli kupiti nekoga iz Travnika sa više od 25.000 dionica i on je povukao potpis 12 sati nakon potpisa,ali još uvijek prije nego je prijedlog predat.Dakle,odgovorno tvrdim da je bilo validnih više od 5%.Kasnije su na našu stranu prešli i neki koji su ranije bili uz Hadena,sve u svemu više od 38% je bilo sa nama .Kada su to ovi iz Hadena shvatili,odlučili su se za tu tvrdnju da nema dovoljno potpisa jer su kao neki falsificirani i da zbog toga ne mogu objaviti naše kandidate.To je uslijedilo tek nakon što je Federalno mi nistarstvo energije odbilo tumačene koje im je poslalo Mi nistarstvo pravde a po kojem oni ne mogu glasati za kandidate koji nisu prošli Vladinu proceduru.Od tud ona moja izjava da se premijer definitivno iskazao kao pokrovitelj ove nezakonite rabote Hadena.Lično mislim da je apsulutno nemoguć bilo kakav dogovor sa ovima iz Hadena.Pozivam za svjedoke,što bi rekao naš Meša,sve radnike Vranice.
I opet Meša:Neka im je Bog na pomoći,i onima koje gone i onima što ih gone!
one

Post by one »

dobro ima li iko konkretno da zna sta je sa 25-30 miliona koje su fondovi navodno dobili od hadena.hoce li se i oni ponovo umjesati u kupovinu dionica :lol:
montypython

Post by montypython »

Heh tesko je to reci, logika kaze da kad je neko prodao po npr 14,5 KM da bi mu ponovni dokup na npr 11 predstavljao dobru zaradu u kratkom roku. Pogotovu uz realnu pretpostavku da ce cijena gore cim se ovo malo raspetlja i firma pocne normalno poslovati. Medjutim sumnjam da pri prodaji nije bilo i nekih usmenih dealova npr da fondovi ne ulaze ponovo u Bsnl bar neko vrijeme, da ne bi dizali cijenu Hadenu. Ne znam, ne mogu to tvrditi ali je razumno pretpostaviti. Da imaju namjeru kupovati vec bi valjda poceli, a vidimo da se to ne desava. Takodje sumnjam i da bi imali vecih kolicina na ovim nivoima, a par dana ozbiljnije kupnje bi vratilo cijenu iznad 14.
Investitor

Post by Investitor »

Odbrana poste wrote:Dobronamjernom Panceru:
Okupljanje malih dioničara uz dio menadžmenta zapravo je iznuđeno ponašanjem premijera Nikšića.Kao dobar komšija,u što ja lično ne verujem,Nikšić je poduzimao sve da Vlada ne predloži svoje kandidate za NO.Moj prijedlog da kandidate predloži Libijac pa da poslije svi glasamo za njih nije se mogao realizirati zbog situacije u Libiji.Onda smo morali ići na kandidate koje predlaže Meliha i neke sugerisane od ministra.I sa dosta poteškoća skupili smo 5,3%.Toliko potpisnika je potpisalo prijedlog za tri kandidata.Prvobitno je to bilo nešto više ali su oni uspjeli kupiti nekoga iz Travnika sa više od 25.000 dionica i on je povukao potpis 12 sati nakon potpisa,ali još uvijek prije nego je prijedlog predat.Dakle,odgovorno tvrdim da je bilo validnih više od 5%.Kasnije su na našu stranu prešli i neki koji su ranije bili uz Hadena,sve u svemu više od 38% je bilo sa nama .Kada su to ovi iz Hadena shvatili,odlučili su se za tu tvrdnju da nema dovoljno potpisa jer su kao neki falsificirani i da zbog toga ne mogu objaviti naše kandidate.To je uslijedilo tek nakon što je Federalno mi nistarstvo energije odbilo tumačene koje im je poslalo Mi nistarstvo pravde a po kojem oni ne mogu glasati za kandidate koji nisu prošli Vladinu proceduru.Od tud ona moja izjava da se premijer definitivno iskazao kao pokrovitelj ove nezakonite rabote Hadena.Lično mislim da je apsulutno nemoguć bilo kakav dogovor sa ovima iz Hadena.Pozivam za svjedoke,što bi rekao naš Meša,sve radnike Vranice.
I opet Meša:Neka im je Bog na pomoći,i onima koje gone i onima što ih gone!
Evo to je upravo ono o čemu smo pričali i čega smo se pribojavali. Haden ne želi partnere, oni žele da sa 30% samostalno upravljaju kompanijom. Ukoliko im ovo prođe i ukoliko uspiju instalirati svoj NO i menadžment, bojim se da je priča za nas male dioničare završena.
zeleni.2012

Post by zeleni.2012 »

Siguran sam da ce Haden ostati dosljedan i otvoriti prostor Vladi i Libiji da daju bar po jednog clana NO cim se za to stvore uslovi u Vladi, a Bogami i u Libiji. Zato mislim da nece biti problema niti za male dionicare.

Gledam Halila Cengica koji je sve javno priznao, da je uz Melihu, da su Meliha i Ministar predlozili kandidate, da je zajedno sa Arslanagicima potpisao listu za te kandidate, onda da ce tuziti sve i svakoga je Boze moj ima pravo na to itd, itd.
Halile da li ces tuziti Polica koji je tu bio 8 mjeseci, lazno se predstavljao kao direktor, nanio ogromnu reputacijsku stetu Bosnalijeku i za to uzeo neto preko KM 250.000????????????????? O tome te nisam cuo da pricas moj Halile, a sjecam se da si nekada u novinama rekao da su ti nudili i finansijku podrsku da ga tuzis?!

I jos nesto sto me pravo kopka, sta ce sada Ministar reci kada vise nema njegovog kandidata Polica? Hoce li Sefika Handzica, zeta Ede Arslanagica i partnera u svim kriminalnim radnjama koje su uradili u proteklih 20 godina, proglasiti za "novog spasioca" Bosnalijeka? Da mozda i on nece raditi na smanjenju troskova koje je licno kao direktor finansija potpisivao posljednjih 20 godina?! Da li ce Ministar pricati sada sa njim iako ga je tuzio, iako ga je javno nazvao clanom kriminalne Uprave?
zeleni.2012

Post by zeleni.2012 »

Jedan primjer, sjecate se famoznog ugovora sa turskim Abdi ibrahim kompanijom? Kako su se samo lijepo slikali za medije kada su potpisivali. A ko ce sada platiti penale kada ljudi raskinu ugovor koji je potpisao Polic kao "ovlasteno" lice??? Znate li vi uopste koliko ce to novaca i reputacije kostati Bosnalijek??? Ili to nije bitno?! TO SU PRAVI PROBLEMI, A MNOGIMSA TAKVIH PROBLEMA SAMO SKRECU PAZNJU HADEN OVO, HADEN ONO. OVO UTICE NA CIJENU DIONICA, OVO STVARA RUPE BEZ DNA...
prva slavna

Post by prva slavna »

Nije ni čudo što je ovaj pozelenio,a onaj pocrvenio,biče ih još i mavi nakon svega ovoga.
Samo ne znam što otrivate ono što smo već do sada bar deset puta ovdje pročitali.Halil Čengić nikada nije ni tajio da se svim sredstvima bori protiv ovakog ovladavanja Bosnalijekom.Čuo sam recimo kada je na onom kafenisanju u subotu rekao nekom sindikalisti:Dionička društva se ne preuzimaju preko sindikata nego na berzi.I ostaje pri tome.I svi koji tako misle su mu saveznici,naravno uključujući i sve one protiv kojih je i započeo ovu borbu.
A ona,na žalost nije ni blizu kraja.Neko je već napisao da ovo nije čak ni početak kraja borbe,nego kraj početka!
crveni

Post by crveni »

Za informaciju zelenom2012 ja sam licno halilu nudio finansijsku podraku da tuzi Polica za lazno predstavljanje,sad kad cujem koliko je polic para uzeo i sta je sve jos radio razmisljam da ga ja licno tuzim.prva slavna je u pravu,podrzavam da se na berzi treba preuzeti firma,to je jedina istina.samo ne mislim da to Haden ne zna,siguran sam da su svjesni i da ce uskoro ici i tender.od Halila ocekujem i ja da odgovori zasto presucuje Polica,Melihu i druzbu kada govori koga ce sve tuziti?
Klis

Post by Klis »

@Odbrana pošte.
Pitane za Halila?
A šta ako KOMVP prizna ovu skupštinu i legalizuje njene rezultate, što je više nego realna opcija, koliko znam, cak izvjesna. Koga ceš tada tužiti.
Post Reply