"Sa problemima se suočavaju i privatni proizvođači solarne energije, partneri im otkazuju ugovore. Hifa oil iz Tešnja je najavila da će u 2026. godini kupovati električnu energiju isključivo iz bazne (hidro i plinske) proizvodnje."
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... u-1067995/
Negdje između redova direktor traži pomoć od Vlade FBiH.
Traži pare za gubitak na javnom snabdjevanju.
A Vlada se već uvalila u dubioze.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Napokon trgovina na SASE dionicama JPESR. I to 7.805,00KM sto daje iznos od ukupno oko 21.600KM.
Preduzeće s prometom od preko milijardu KM. Smiješno!
Ne znam šta novi direktor SASE, koji je već više od god. dana na poziciji, misli o tome.
Volio bih znati šta je dobrog napravio za svoju firmu u svom mandatu, da promoviše, modernizuje, privuče ulagače ...
Preduzeće s prometom od preko milijardu KM. Smiješno!
Ne znam šta novi direktor SASE, koji je već više od god. dana na poziciji, misli o tome.
Volio bih znati šta je dobrog napravio za svoju firmu u svom mandatu, da promoviše, modernizuje, privuče ulagače ...
BIH juli izvoz 69 miliona KM, uvoz 46 miliona KM. FBiH otprilike po 25 mil KM uvoz i izvoz.
dionice su ko djevojke
iako ti se ne svidja žao ti se rastati da je neko drugi ne uzme i da ne procvjeta
iako ti se ne svidja žao ti se rastati da je neko drugi ne uzme i da ne procvjeta
-
Izgleda ovi jos dugo nazalost nece dobaciti preko 12km
Evo malo jace ponude na ephzhb
Moze li da se kupi ispod 10 do kraja godine ?
Prije 6 mjeseci rekao bih teško. Ali sad nije nerealna opcija. Ako bude meni će odgovarati a i ako ne bude, do 11 ili 11,50 KM mi je prihvatljivo kada budem ponovo otvarao veću poziciju.
Zanimljivo je da broj dioničara blago porastao.
Zanimljivo je da broj dioničara blago porastao.
cijene struje rastu
cijene dionica padaju
treba jos dizati cijene struje
cijene dionica padaju
treba jos dizati cijene struje