Telekom RS

Sitna buranija

Re: Telekom RS

Post by Sitna buranija »

To se definitivno slažem.
Npr., kada sam procjenjivao da će cijena doći na nivo između 1 i 1,1 KM, ona se održavala iznad tog nivoa (išla skoro do 1,2 KM), a kada je izvjesno postalo da će biti dividenda skoro 6 feninga (iako se realno očekivalo oko 8 feninga), cijena se stropoštala do ove današnje od 1,04 KM. Tako da si 100% u pravu kada govoriš o naopakoj logici naših berza.

Međutim, mase funkcionišu (u kratkom roku) u skladu sa preovladavajućom malodušnošću ili euforijom. Ali u dužem roku, sve dođe nekako na svoje mjesto ili se bar približi tome. Tako da mislim da će i ovdje biti tako.
igipop

Post by igipop »

Javili su mi danas na e mail da je planirana isplata dividende zadnja sedmica avgusta...
Truba

Post by Truba »

Ma ja...najbolje je u januaru...august julije januar
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Eto Truba, dočeka i ti dividendu od Mtela. Uplatiše kako su i rekli, do kraja avgusta ;)
Last edited by Sitna buranija on 29 Aug 2025, 08:23, edited 1 time in total.
Truba

Post by Truba »

gadovi
pare sam vec potrosio u sedmom mjesecu
igipop

Post by igipop »

Legla uplata u 8,30h.. Pijem kafu i smijem se, pita me kolega šta si pročitao. Pitam ga ja znaš li ti šta je neto dobit?
Odgovara pa znam, iznos koji dobiješ kad platiš porez na dobit. Bravo rekoh, a da li znaš šta je u neto dobit nematerijalna dobit?
Odgovara nemam pojma, eto rekoh, tako direktorica MTEL-a objašnjava iznos od 50+ mil KM koji je sastavni dio dobiti :)

Prosto je nevjerovatno, bar meni, da MTEL prikaže dobit od 80 mil KM i akcije dožive sunovrat zbog isplate dividende :), (paušalne informacije) ..Meni lično odgovara ova dividenda, prinos je nekih cca 6,5% pa hajd neka se vrti, bolje nego u banci..
Bez obzira na stanje i dobiti u nedavnom izvještaju, "biće normalno" očekivati da akcije odu na 0,80, a ne vidim razlog oscilacije cca -15%
Truba

Post by Truba »

meni je povrat 3.4% uz kapitalni gubitak od 30%

imam opciju ići na duplo kad bude 1.69/2 cijena
ili čekati još 7 godina ovim tempom da budem na nuli
Post Reply