Namjenska industrija
Re: Namjenska industrija
Raspodjela dobiti se ne odnosi na dividendu?
-
Regulus ima potrebu da kroz 4 teksta na Klixu savjetuje vecinskog partnera (Vladu) sta treba uraditi u Pretisu i kakva mu je vizija. Sve je to isto mogao uraditi a da mi ne znamo.
Sve mi je u vezi s njima sumnjivo i ova potreba sa se javnosti nesto kaze i vlasnici i Ceska i SAD... Znaci, ili ih Vlada ne ferma ni 2%, pa prave javni pritisak na nju ili i Vlada ucestvuje u planu koji nam se sigurno ne bi dopao pa nas preko medija treba uvjeriti da su te ideje dobre. Nijedna opcija mi se ne svidja.
Sve mi je u vezi s njima sumnjivo i ova potreba sa se javnosti nesto kaze i vlasnici i Ceska i SAD... Znaci, ili ih Vlada ne ferma ni 2%, pa prave javni pritisak na nju ili i Vlada ucestvuje u planu koji nam se sigurno ne bi dopao pa nas preko medija treba uvjeriti da su te ideje dobre. Nijedna opcija mi se ne svidja.
Na ginex-ovoj web stranici ima obavještenje:
Što se tiče samih tačaka dnevnog reda i ovdje je nejasno ima li dividende:
Desetine miliona KM se prihoduju ali stranicu vode djeca iz 6. razreda osnovne školeODLUKE I OBAVJEŠTENJA SA 29. REDOVNE SKUPŠTINE DIONIČARA ODRŽANE 27.06.2025.GODINE
Što se tiče samih tačaka dnevnog reda i ovdje je nejasno ima li dividende:
Ali ista terminologija je bila i prošle godine pa su isplatili dividendu:29. redovna Skupština dioničara privrednog društva UNIS „GINEX" d.d. Goražde održat će
se dana 27.06.2025. godine, u poslovnim prostorijama Društva u Goraždu, ul.
Višegradska bb, sa početkom u 14,00 sati, sa slijedećim prijedlogom
DNEVNOG REDА
1. Izbor Predsjednika Skupštine i dva (2) ovjerivača zapisnika;
2. Usvajanje Izvještaja o poslovanju Društva za 2024. godinu sa finansijskim
izvještajima, Izvještajem revizora, Odbora za reviziju i Izvještajem o radu
Nadzornog odbora;
3. Donošenje Odluke o rasporedu i načinu upotrebe dobiti Društva za poslovnu 2024.
godinu;
4. Donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Statuta UNIS „GINEX" d.d. Goražde;
5. Donošenje Odluke o izboru Vanjskog revizora za finansijsku kontrolu poslovanja
Društva u 2025. godini;
6. Donošenje Odluke o razrješenju članova Odbora za reviziju privrednog društva
UNIS „GINEX" d.d. Goražde radi isteka mandata;
7. Donošenje Odluke o izboru i imenovanju članova Odbora za reviziju privrednog
društva UNIS „GINEX“ d.d. Goražde na mandatni period od 4 (četiri) godine;
8. Donošenje Odluke o utvrđivanju elemenata za zaključenje Ugovora sa
Predsjednikom i članovima Odbora za reviziju.
Nadzorni odbor emitenta UNIS "Ginex" d.d. Goražde obavještava o sazivanju 14. vanredne skupštine dioničara za 09.09.2024. godine sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama društva u Goraždu, Višegradska bb. Predloženi dnevni red uključuje slijedeće tačke:
- Izbor Predsjednika i dva ovjerivača zapisnika
- Donošenje odluke o rasporedu i načinu upotrebe neraspoređene dobiti za poslovnu 2021. i 2022. godinu.
- Donošenje odluke o rasporedu i načinu upotrebe neraspoređene dobiti za poslovnu 2023. godinu.
- Donošenje odluke o izmjenama i dopunama Statuta.
- Donošenje odluke o razrješenju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala radi isteka roka na koji su imenovani
- Donošenje odluke o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora ispred državnog kapitala.
Ima li neko info sa Skupstine Pretisa? Vidim danas cijena na 40 skocila
Ne bi trebalo da je vezano za skupštinu dioničara. I bez toga se može ustabiliti na 40 KM. Trebalo bi vidjeti polugodišnji.
Koliko god da je nelikvidno odnosno sa malom ponudom, ovaj sektor mi je trenutno najzanimljiviji. Geostrateška situacija se dramatično promijenila a proizvodnja prati tu promjenu.
Poprilično dobra potražnja na Pretisu, Igman je nedovoljno aktraktivan. Ginex bi mogao imati zanimljivih trenutaka.
U maju izvoz 41 milion KM. Ukupno od početka godine 224 miliona KM. 47% više nego godinu ranije.
martovski post. "manipulacija"
panzer wrote: ↑10 Mar 2025, 19:42 Ja sam ranije pitao brokera može li se pokupiti neki manja količina, bila je na 15 KM. Kao morao bi njima dati ovlaštenje da oni nešto stave na npr 11 ili 12 pa ako bude čekao nalog onda bi dizali pomalo, ali kao nisu voljni da oni budu prvi da kupe na 15 KM jer je to kao manipulacija.
A ni cijena od 90 KM po dionici nije preskupa jer će ove godine Pretis imati daleko veću dobit.
Veliki skok pretisa, postoji li sansa da isplate dividendu? Do sad nisu nikad isplatili!?