a što im ne trebaju od EP???
nisam mtel prodavao kad se strovalio sa 1.69 na 1.11 a isto sam uložio kao i bhtelekom
BH Telecom
Re: BH Telecom
Uzelli bi oni i od EP ali stručnjaci iz EP nisu kadri napraviti dobit.
-
Da sam sebe citiram, da se ne ponavljam...Sitna buranija wrote: ↑06 May 2025, 18:27 Ja sam, nakon 16-17 godina prodao sav telekom koji sam imao. Upravo da ne bih ovisio o njihovim muljažama i nestručnosti. I na kraju izvisio kao u slučaju EPBiH. A ovo sa kupovinom Telemacha me strašno podsjeća na situaciju sa Mtelom od prije desetak godina kada su preplaćivali operatere koje su kupovali i na taj način izvlačili lovu iz firme i doveli je na rub likvidnosti. Sreća pa su prije godinu i po prodali stubove, pa su se konsolidovali...
A za podsjetnik, kada izvuku sav keš iz firme kroz akviziciju, onda idu zaduženja da se pokrije tekuća likvidnost. A u tom slučaju nema para za dividendu. Osim, ako akvizicija bude koštala do 150 miliona, pa ne sprže sav keš. Onda se mogu očekivati i pozitivni efekti. Ali čisto sumnjam...
zanimljivo je da niko osim avaza ne piše o 740 miliona, a avaz uzeo izjave samo od opozicije....
nerealno zvuči
mada nema demanta iz bht
nerealno zvuči
mada nema demanta iz bht
Begov Han
-
Sve je moguće ali u pravu si, sve napisano u Avazu treba uzeti sa mnogo rezerve a pogotovo njihove naslovnice. Jedino, ako ovo za Telecom nije tačno pitanje je zašto oni to ne demantuju.
Evo npr jedna naslovnica iz Avaza od prije cca godinu i po, čisto da, se vidi do kojeg nivoa ludosti oni mogu ići i koliko im se može vjerovati u vezi bilo čega. Ovo je bilo o cijeni struje.
https://avaz.ba/vijesti/bih/871057/u-da
Evo npr jedna naslovnica iz Avaza od prije cca godinu i po, čisto da, se vidi do kojeg nivoa ludosti oni mogu ići i koliko im se može vjerovati u vezi bilo čega. Ovo je bilo o cijeni struje.
https://avaz.ba/vijesti/bih/871057/u-da
-
Ja im ne vjerujem da je ovolika cifra u pitanju, ali da će se zaduživati (a nikad prije nisu) vjerovatno hoće, dok ovaj Tornjak piše o time. Nešto je nanjušio. A možda ih i reketira ne bi li i on dobio dio kolača, na ovaj ili onaj način.
Međutim, ovo o nepostojanju trogodišnneg poslovnog plana je tačno jer ga nisu usvojili, kao ni izmjene statuta i neke druge stvari. Idu u akviziciju, a dioničari pojma nemaju o tome, jer u prijedlogu poslovnog plana koji nije usvojen nije bilo ni slova o tome. Idu u izmjene statuta, pa ih većinski vlasnik ne usvoji. Što su i sazivali skupštinu ako većinski vlasnik nije inicirao sve ovo? Ili se ovo radi u nekom paralelnom sistemu? Ne kažem da sad svekolika javnost treba imati sve detalje oko akvizicije, ali bi dioničari trebali imati malo više saznanja o svemu nego što sad imaju. A sad nemaju pojma ni o čemu...
Međutim, ovo o nepostojanju trogodišnneg poslovnog plana je tačno jer ga nisu usvojili, kao ni izmjene statuta i neke druge stvari. Idu u akviziciju, a dioničari pojma nemaju o tome, jer u prijedlogu poslovnog plana koji nije usvojen nije bilo ni slova o tome. Idu u izmjene statuta, pa ih većinski vlasnik ne usvoji. Što su i sazivali skupštinu ako većinski vlasnik nije inicirao sve ovo? Ili se ovo radi u nekom paralelnom sistemu? Ne kažem da sad svekolika javnost treba imati sve detalje oko akvizicije, ali bi dioničari trebali imati malo više saznanja o svemu nego što sad imaju. A sad nemaju pojma ni o čemu...
-
Iako ne vjerujem inače pisanju Avaza, u pisanjima ova dva dana ima i dosta istine. Prije svega pisanje oko izmjene zakona o bankama, jer se za ovu akviziciju udružuje više banaka da bi je moglo finansirati. Sigurno je da je velika cifra u pitanju. Tačni su i navodi da su im pale i sve odluke na skupštini, pa i to da nije usvojen plan poslovanja. E sada, upitna je cifra, i otkud odjednom 745 miliona, ali eto vidjeće se sigurno vrlo brzo.
-
Imaju blizu 400 mio KM na računima, tako da mi ovih 745 mio izgleda nerealno. Da je deset puta manje, pa hajde. Ali ovako... Međutim, pored tolikog keša, svako zaduživanje je problematično...
A možda neko ima želju da nastane stampedo na prodajnoj strani.