Energoinvest
Re: Energoinvest
Energoinvest započeo pregovore sa turskim partnerom za proizvodnju transformatora i širenje na globalna tržišta!

-
Pad interesa i odmah ide pozitivna vijest. Samo čekam info da su u pregovorima sa Muskovim Space-X...
Meni je sve jasno sa ovom dionicom osim fola sa desetinama transakcija od po 100-200 BAM vrijednosti
Dolazili su meni razne tete i "strucnjaci" da mi kazu da treba kupovat Energoinvest.
Reko ja ne bih, a vi kako hoćete.
Da je bilo para negdje da pomalo pumpa ovo jos 10tak dana, rulja bi izgurala na kraju na 10 maraka.
Hocu da kazem, da ovdje na SASE moze doci do eksplozije na bilo kojem simbolu samo uz dobru i optimisticnu vijest.
Reko ja ne bih, a vi kako hoćete.
Da je bilo para negdje da pomalo pumpa ovo jos 10tak dana, rulja bi izgurala na kraju na 10 maraka.
Hocu da kazem, da ovdje na SASE moze doci do eksplozije na bilo kojem simbolu samo uz dobru i optimisticnu vijest.
Ja sam kad je cijena bila 0,70 KF se zainteresovao, razgovarao sa čovjekom koji se kao mlad i školovan mašinski inžinjer zaposlio u vrijeme SFRJ u Energoinvest u eri najvećih poslovnih uspjeha, ispratio ratna, post ratna i prati sadašnja dešavanja u istom... Uglavnom dionice nisam kupio. Sada kada napravim računicu koliki bi mi bio povrat na uloženo , tj. da sam prodao dionice nakon što su porasle u ovom proteklom periodu bio bi u dobrom plusu. Zato ne treba slušati nikog , samo se slažem da dugoročno ulaganje u ENISR nije dobra opcija, pa sad...
Eh da li bi ih prodao na 3KM ili bi bio pohlepan pa čekao 4, ili 5?
Od kada kupiti, važnije je znati kada prodati.
Od kada kupiti, važnije je znati kada prodati.
Zašto se vezati na najvišu dostignutu i najnižu po kojoj se moglo kupiti? Svaki transakcija koja završi u plusu je dobar rezultat. O ostalom ne treba razmišljati. To mogao sam ili trebao sam generalno ne pomaže u životu.
-
Problem ovih stampeda je to što se poslije njih dugo vremena dionica ne može vratiti normalnom trgovanju. Pogotovo ksda je stampedo prouzrokovan špekulacijom. Sada bi svi da prodaju (eno reda kao za iftarske somune) ali nema niko s druge strane da kupi.
Ovo kao da je neko izvodio socijalni eksperiment na ovoj dionici s ciljem izučavanja ponašanja krda, ili je neko htio potaknuti potražnju špekulacijom ne bi li se kasnije istovario, ali se drugi nisu primili pa se zeznuo sa nepotrebnom i skupom kupovinom, a nije se uspio istovariti...
Ovo kao da je neko izvodio socijalni eksperiment na ovoj dionici s ciljem izučavanja ponašanja krda, ili je neko htio potaknuti potražnju špekulacijom ne bi li se kasnije istovario, ali se drugi nisu primili pa se zeznuo sa nepotrebnom i skupom kupovinom, a nije se uspio istovariti...
Svakako je godinama bilo pasivno i sporadično trgovanje ovim dionicama.
Sad možda bude češće. Dovoljno je da firma posluje u plusu svake godine.
Sad možda bude češće. Dovoljno je da firma posluje u plusu svake godine.