BH Telecom
-
Re: BH Telecom
Koliko sam u plusu s telekomom toliko sam u minusu sa ep
Btw, Kao da smo potpuno zaboravili na onu malu prednovogodisnju dividendu. Ima li neki statutarni rok za isplatu? Da li je ista pisalo u odluci za rok iaplate, ako neko slucajno zna???
-
Da sam sebi idgovorim na pitanje od prošle sedmice. Evo u pozadini je to da su podnijeli i zvanično zahtjev za preuzimanje Telemaha konkurencijskom.vijeću. Ništa se ne dešava bez razloga, pa ni ovaj rast na telekomu. Naravno, oprez je uvijek dobrodošao...Sitna buranija wrote: ↑24 Jan 2025, 10:35 Jučerašnja zadnja cijena po kojoj je rađeno je bila 15,5 KM. Jutros ima potražnja po toj cijeni. E sad, da li ima nešto, neka informacija u pozadini ovih dešavanja bilo bi dobro znati. Svakako je lijepo vidjeti telekom na ovom nivou...
Uglavnom imali bi dosta sinergijskih prednosti. Što znači da je ovo veliki pozitivni korak. Malo ko može vidjeti neki negativni efekat. Osim tog potencijalnog izostanka dividende ali to nije nešto što je vezano za samo poslovanje firme.
ne bi me ovo iznenadilo opet da ode ispod 10 km u nekom roku od godinu dana
sto se tice kupovine telemaha sad pametni prodaju a naivni kupuju,al eto bht izgleda ima bolje ekonomske analiticare od ovog fonda koji skupo placaju svoje .ja ko i oni ocekujem cunami marketa,udar deflacije, recesiju i neku finansisku krizu do novog printanja para
sto se tice kupovine telemaha sad pametni prodaju a naivni kupuju,al eto bht izgleda ima bolje ekonomske analiticare od ovog fonda koji skupo placaju svoje .ja ko i oni ocekujem cunami marketa,udar deflacije, recesiju i neku finansisku krizu do novog printanja para
Ti stvarno mislis da bi novi US predsjednik dozvolio da deflacija uzme maha?one wrote: ↑27 Jan 2025, 19:45 ne bi me ovo iznenadilo opet da ode ispod 10 km u nekom roku od godinu dana
Pa printanje bi islo ne u roku odmah, nego juce.
Da ode ispod 10 kada postoje realni izgledi da se profit za 2, 3 godine poveca nekoloko desetina miliona...
A onda opet, ko zna. Mozda se BHT pocne kretati kao Palantir, Micron Technology, SoFI...
You’d have to stop the world just to stop the feeling...