Tvornica Cementa Kakanj

panzer

Re: Tvornica Cementa Kakanj

Post by panzer »

Ali opet bi bilo pogrešno prodati prije dividende.
Trekkie

Post by Trekkie »

Ma slazem se, nego eto dobro je vidjeti tudje misljenje. Solidno je porasla cijena dionice, dobru ce dividendu isplatiti i vjerovatno ce biti neki pad nakon toga ali ne mislim da ce biti znacajan radi broja dionicara. Mislim da je solidna dionica cak i sa padom vrijednosti dobro je zadrzati u potfoliu. Cisto me interesovalo ako bi napravio exit, vidi li neko drugi neki solidan prospekt. Imam vec BHT solidno, ne bih jacao poziciju, ASA je bas skocila previse pa je poprilicno skupa za zamjenu. Bosnalijek mi je vazda nesiguran bio stoga i nemam u portfoliu. Drzim jos JPESR al to dugorocno
panzer

Post by panzer »

Ginex do 500 KM, Pretis do 20 KM. Opcija ima ali su uglavnom slabo utržive. I ASA nije "previše" skočila. Da nije bilo one rasprodaje većina ulagača ne bi ni stigla kupiti ispod 150 KM.
KingPoint

Post by KingPoint »

Trekkie wrote: 27 Jan 2025, 13:42 Ma slazem se, nego eto dobro je vidjeti tudje misljenje. Solidno je porasla cijena dionice, dobru ce dividendu isplatiti i vjerovatno ce biti neki pad nakon toga ali ne mislim da ce biti znacajan radi broja dionicara. Mislim da je solidna dionica cak i sa padom vrijednosti dobro je zadrzati u potfoliu. Cisto me interesovalo ako bi napravio exit, vidi li neko drugi neki solidan prospekt. Imam vec BHT solidno, ne bih jacao poziciju, ASA je bas skocila previse pa je poprilicno skupa za zamjenu. Bosnalijek mi je vazda nesiguran bio stoga i nemam u portfoliu. Drzim jos JPESR al to dugorocno
Vjerovatno se neće osjetiti veći pad ni nakon dividende. Pad se može očekivati tek izvještajem za period januar-septembar 2025. godine kada se vidi "na čemu su" što se tiče proizvodnje i prodaje i jesu li blizu rekordnom rezultatu u 2024. godini. Ja sam se JPESR rješio veće količine , izašao sam sa minusom iz svega toga i mogu ti reći da sam rasterećeniji :)
Sabur2

Post by Sabur2 »

Na ASA se može očekivati dalji rast u februaru i martu kako se bude bližila skupština i dividenda.
Post Reply