BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

Sitna buranija wrote: 02 Dec 2024, 17:43 https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... sad/204658

"Ističu i da se nastavak rada BH Content Laba nije desio i projekat je praktično ugašen.
- Zašto, kada je BH Content Lab u kratkom vremenu uspio BiH pozicionirati kao najuspješniju produkciju serija u regiji?
Obećani plasman dodatnih dividendi BH Telecoma dijelom prema AV sektoru nije do sada realizovan, niti, kao transparentan i jasan process, prezentiran javnosti. Na koji način su ili će biti raspodjeljene obećane dodatne dividende BH Telecoma?"

Možda ipak bude naredne godine neke vanredne dividende? Jer, ako ovi nastave pritiskati, možda vlada i posegne za parama iz telekoma... ;)
Evo ovo sam okačio još prošle sedmice i komentarisao ne znajući da ide vanredna dividenda čak i prije Nove godine. Ali logično je bilo očekivati da će filmadžije pritiskati da dobiju ono što im je obećano, a da će Trojkaši u strahu od rata sa još jednim iznevjerenim saveznikom pokušati to da riješe kako god znaju. A s obzirom da su budžete sastrugali (federalni i KS) jedino gdje mogu posegnuti za parama je BHT (nažalost, i Elektroprivredu su sastrugali). I mislim da je to sva priča...
Dosadno mi

Post by Dosadno mi »

Truba wrote: 09 Dec 2024, 16:43Sića
Necu troskove brokera isplatit ovom dividendom
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Pa ovo je fin vanredni, neplanski priliv za nekog ko već ima dionice ("ničim izazvan", bez obzira na iznos), ali nije baš neka prilika za početno ulaženje u dionicu samo zbog ove dividende...
slavuj

Post by slavuj »

Sitna buranija wrote: 09 Dec 2024, 18:38 Kasa je već odavno prazna. A biće još gore. Oni koji dođu iza njih (uz uslov da dođe neko sposoban poput Fadila, u što čisto sumnjam) će potrošiti cijeli mandat samo da stabilizuju budžete i poprave njihova sranja.

Već se jednom iza Neke morao raditi remont svega, a evo će izgleda opet biti isto. Prošli put je npr. penzionerima jednu penziju manje isplatio, tj. došao do kašnjenja od dva mjeseca sa isplatom penzije, pa je Fadil reformom i novim zakonom to sredio i sustigao. Ovaj put, daj Bože da se to uspije sve srediti a da ne bude na štetu penzionera i ostalih...
Nisam siguran jel ti to nas zajebavaš sa Novalićem ili stvarno misliš tako.
I zato moram reagirati činjenicama.
Novalić je samo sposoban za rasprodaje vladine imovine,sigurno ne bez ohrabrenja od kupaca.Po internetu se može naći moje reakcije na njegovu namjeru da proda FDS,prvo za oko 50 km po dionici,na koliko je bila organizirana trgovina .na SASE ,uz doplatu u jednoj brokerskoj kući.Posebno je ilustrativna njegova izjava da je ufatio FDS u slobodnom padu.
Kasnije trgovanje sa tim dionicama po skoro tri puta većoj cijeni potvrdilo je naše trvrdnje da dionice FDS prodaje u pola cijene.
Isti slučaj je i sa dionicama BSNL.Sve je prethodno dogovoreno,Organizovali su čak i jednu prateću kupovnu ponudu da bisve prividno izgledalo kao aukcija.
Sve u svemu Novalić je na dionicama FDS oštetio državu za najmanje 40 miliona a male dioničare za isto toliko!
Ja sam tek nedavno dobio Rješenje Tužilaštva da se obustavlja istraga protiv nekog kojeg i ne poznajem a koji je bio optužen za manipulaciju dionicama FDS;Nije mi jasno što su to poslali baš meni,s obzirom da ta dogadjanja nisam spominjao u mojoj prijavi onih koji su pljačkali Fondove!
Novalić možda zna nešto o privreddi više nego Nikšić,a što se poštenja tiće,tu su negdje!
Truba

Post by Truba »

Dosadno mi wrote: 10 Dec 2024, 10:17
Truba wrote: 09 Dec 2024, 16:43Sića
Necu troskove brokera isplatit ovom dividendom
:lol: dobro si
hrkljus

Post by hrkljus »

Davno je neko ovdje pitao ovdje sta BHT ima od ulaganja u vlastite cloud service. Evo sta
https://www.klix.ba/biznis/bh-telecom-i ... /241209140
Koliko je to isplativo to je drugi par opanaka.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

slavuj wrote: 10 Dec 2024, 11:46
Sitna buranija wrote: 09 Dec 2024, 18:38 Kasa je već odavno prazna. A biće još gore. Oni koji dođu iza njih (uz uslov da dođe neko sposoban poput Fadila, u što čisto sumnjam) će potrošiti cijeli mandat samo da stabilizuju budžete i poprave njihova sranja.

Već se jednom iza Neke morao raditi remont svega, a evo će izgleda opet biti isto. Prošli put je npr. penzionerima jednu penziju manje isplatio, tj. došao do kašnjenja od dva mjeseca sa isplatom penzije, pa je Fadil reformom i novim zakonom to sredio i sustigao. Ovaj put, daj Bože da se to uspije sve srediti a da ne bude na štetu penzionera i ostalih...
Nisam siguran jel ti to nas zajebavaš sa Novalićem ili stvarno misliš tako.
I zato moram reagirati činjenicama.
Novalić je samo sposoban za rasprodaje vladine imovine,sigurno ne bez ohrabrenja od kupaca.Po internetu se može naći moje reakcije na njegovu namjeru da proda FDS,prvo za oko 50 km po dionici,na koliko je bila organizirana trgovina .na SASE ,uz doplatu u jednoj brokerskoj kući.Posebno je ilustrativna njegova izjava da je ufatio FDS u slobodnom padu.
Kasnije trgovanje sa tim dionicama po skoro tri puta većoj cijeni potvrdilo je naše trvrdnje da dionice FDS prodaje u pola cijene.
Isti slučaj je i sa dionicama BSNL.Sve je prethodno dogovoreno,Organizovali su čak i jednu prateću kupovnu ponudu da bisve prividno izgledalo kao aukcija.
Sve u svemu Novalić je na dionicama FDS oštetio državu za najmanje 40 miliona a male dioničare za isto toliko!
Ja sam tek nedavno dobio Rješenje Tužilaštva da se obustavlja istraga protiv nekog kojeg i ne poznajem a koji je bio optužen za manipulaciju dionicama FDS;Nije mi jasno što su to poslali baš meni,s obzirom da ta dogadjanja nisam spominjao u mojoj prijavi onih koji su pljačkali Fondove!
Novalić možda zna nešto o privreddi više nego Nikšić,a što se poštenja tiće,tu su negdje!
Slavuj, ne znam gdje si ti u mom postu pročitao da sam ja išta napisao o Novalićevom poštenju? Ja sam ga samo naveo kao primjer sposobnog premijera, što je činjenica potvrđena ekonomskim pokazateljima i statistikama i opštim ekonomskim stanjem. Može ga neko voljeti ili ne voljeti, ali je on najbolji premijer FBiH. Nikšić je, s druge strane, njegova sušta suprotnost. I to stvarno mislim.

Međutim, kada govoriš o FDS i Bosnalijeku, neke si činjemice pomiješao ili zaboravio. Pa upravo je za Nikšićevog vakta pripremano konačno preuzimanje FDS po cijeni između 50 i 60 KM, ali im nije pošlo za rukom da to finaliziraju. A Novalić kada je došao, vjerovatno mu u obraz nije mogla stati ta cijena, jer je bio "fin", pa je to otišlo na odbranjivijih, ali i dalje nedovoljnih, 83,5 KM. A za Bosnalijek, trebam li uopšte spominjati ko je to preuzeo i čiji je on ahbab? Novalićev? Ne bih rekao. Na kraju krajeva, čiji je Blekić bio drug i član?
Truba

Post by Truba »

Najbolja dividenda je ne placati grasov kupon
Mjesecno 53 km
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Treća emisija u decembru. Ukupno 250 mio KM za tri emisije. Koliko je telekom kupio od ovoga?
rigel

Post by rigel »

Sitna buranija wrote: 10 Dec 2024, 13:38 Treća emisija u decembru. Ukupno 250 mio KM za tri emisije. Koliko je telekom kupio od ovoga?
Nije neka cifra. Ja da se pitam, kupio bih vise.
Post Reply