A mnogima jos jedna propustena investiciona prilika
ASA BANKA
Re: ASA BANKA
Slicna situacija je bila kada je sa 141 KM skocilo na 155 KM dugo je stajao prodajni nalog 156 komada po 155 KM a kupovni na 141 KM, a onda je nastalo ludilo razgrabi se sve za 15 minuta. Danas samo 15-tak dana poslije ta cijena od 155 KM izgleda dosta jeftino. Vjerovatno slijedi slican scenario.
investicija unus investicija nulus
ja sam u tri navrata kupovao od 106 do 116 mislim i ne vidim svrhe sitne su to sume
kada vidim ove teškaše koji odjednom kupe more dionica
meni ovo više dođe sada ko zabava...
ja sam u tri navrata kupovao od 106 do 116 mislim i ne vidim svrhe sitne su to sume
kada vidim ove teškaše koji odjednom kupe more dionica
meni ovo više dođe sada ko zabava...
-
Mislim da ih je dosta pametno uradilo, prodali ep i telecom i kupili asu, mogao si i ti tako
Ja nisam EPSR, ali jesam sad sav Telekom i nešto ranije Cementaru za prvu turu ASA.
Da sam i EPSR bio bi to ekstra potez, ali...
Pohlepa me jednom koštala mnogo.
Da sam i EPSR bio bi to ekstra potez, ali...
Pohlepa me jednom koštala mnogo.
Znači ona ponuda od 130 je pala ispod praga, tako da trenutno nema ni jedne vidljive ponude za kupovinu.
134,40 je minimalna.
134,40 je minimalna.
Prodaš po 163 a onda pola sata kasnije ide po 172.
Pa ako je nabavna po 100 KM sve je to zarada. Pogotovo što se ovaj nalog od 1200 komada naklatio odozgo.
Jest zarada ali više ne bi uzimao polovičnu kapitalnu dobit zbog nestrpljenja.
Sjećaš se Mann Hummela. Ako je bila dobit 8 maraka po dionici nije bilo logike da prodajemo ispod 80 maraka.
Ni ovdje ne treba prodavati ispod 200 bez obzira na kojoj cijeni je kupljeno.
Sjećaš se Mann Hummela. Ako je bila dobit 8 maraka po dionici nije bilo logike da prodajemo ispod 80 maraka.
Ni ovdje ne treba prodavati ispod 200 bez obzira na kojoj cijeni je kupljeno.
Ovaj nalog od 1200 komada je animirao nestrpljive na raniju prodaju, međutim nema puno takvih.