Rudnik Soli Tuzla

slavuj

Re: Rudnik Soli Tuzla

Post by slavuj »

Juće smo bili na skupštini,ukupno tri dioničara i Vlada Kantona.Moj je utisak da se radi o potpuno novom obliku firme.Skračeno bi to izgledlo otprilike Rudnik Soli Tušanj Tuzla k.p.p.Ovo k.p.p umjesto d.d.,znaći doslovice onako kako je i izgledalo.
Vlasnik je Kanton,privatni partneri skidaju kajmak a dioničara tu i nema jer firma više i ne djeluje kao dioničko društvo.
Privatni partneri iz Lukavca i okolice dobro zarade a ako nešto ostane u firmi podjeli se u raji.Dioičarima ništa,jer njih ni nema.Nije mi samo jasno kako se alimentira Vlada Tuzlanskog kantona.Mislim na Vladu kao instituciju a ne na miistre pojedinačno.O njima se valjda brinu ovi iz Lukavca i okolice.
Pitao sam to i na toj skupštini,ako to mogu tako nazvati.Niko nije bio spreman da mi kaže bilo što.A možda prisutni i ne znaju.
A otišao sam baš zbog toga što sam im i rekao.Ispričao sam im kako sam počeo sa Arslom,Uzunovićem i Mulahasanovićem.Spomenuo sam kako su na početku šutjeli kao i oni,zatim se smijali i prijetili.A danas im baš i nije do smijeha.Neki su presudjeni a neki nisu još.
MOžda poslije ovoga i ovi predju u sljedeću fazu.
Još da dodam i izvještaj Odbora za glasanje.Za dividendu su glasali oni što su je. i predložili
Mirnes

Post by Mirnes »

Hvala na infromaciji i svaka čast na zalaganju.

Mislim da im neće biti svejedno, a ako bude neće još dugo
Begov Han
slavuj

Post by slavuj »

A otišao sam baš zbog toga što sam im i rekao.Ispričao sam im kako sam počeo sa Arslom,Uzunovićem i Mulahasanovićem.Spomenuo sam kako su na početku šutjeli kao i oni,zatim se smijali i prijetili.A danas im baš i nije do smijeha.Neki su presudjeni a neki nisu još.
MOžda poslije ovoga i ovi predju u sljedeću fazu.
Još da dodam i izvještaj Odbora za glasanje.Za dividendu su glasali oni što su je. i predložili
[/quote]
Dužan sam ispravku,Pogrešno sam napisao Mulahasanović .Radi se zapravo o Edinu Mulaosmanovića,direktoru Fabrike duhana Sarajevo.Potražite po Internetu pa će te vidjeti koja je uloga ovog čovjeka u pljački dioničara,države i dioničara Investicijskih fondova.A sve s ciljem da se FDS jeftino da poznatom kupcu.Meni i ovakav odnos prema dioničarima RSTT je zapravo samo priprema za pljačku gradjana Tuzlanskog kantona i dioničara Rudnika!
potisak

Post by potisak »

slavuj wrote: 18 Oct 2024, 12:17 ...
A osim toga,niko ne može garantovati da će se pojaviti samo jedan kupac...
Mene su pitali iz Hrvatske, šta je sa onim paketom od 100.000 dionica ..., pa ako ste voljni "mali dioničari" ponudite...
Valjda su skontali da im je bolje investirati za kupovinu 100K na 50 KM, nego 5K na 35 KM, a možda se i nešto treće krije.
Post Reply