HE Kovanići
https://www.biznisinfo.ba/kako-ce-izgle ... -na-bosni/
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
U avgustu FBIH izvoz 34 miliona KM uvoz 27 miliona KM.
BiH izvoz 70 miliona, uvoz 34 miliona KM.
BiH izvoz 70 miliona, uvoz 34 miliona KM.
Otimanje za ovih 300 komada na ponudi.
-
Prodavac je nudio 300 kom po 12 KM otprije. Pojavi se kupac za 100 kom po 13 KM. Što znači da će 100 kom otići po 12 čim se berza otvori ako prodavac ne povisi cijenu, čak i ako bude novih kupaca po više od 13. I prodavac čitav sat vremena to gleda i ne povisi cijenu koliko može, te proda na kraju po 12,22 a mogao je po 13 bar tih 100. Nije čak ni pokušao po npr 12,8 ili 12,7 da se obezbjedi ako se neko podbaci onom prvom nalogu sa većim količinama. Moram priznati da mi je uvijek sumnjivo kad prodavac proda po nižoj cijeni nego što može.
ajd pošali ili pitaj brokera je li ovo mogućemontypython wrote: ↑23 Sep 2024, 10:41 Prodavac je nudio 300 kom po 12 KM otprije. Pojavi se kupac za 100 kom po 13 KM. Što znači da će 100 kom otići po 12 čim se berza otvori ako prodavac ne povisi cijenu, čak i ako bude novih kupaca po više od 13. I prodavac čitav sat vremena to gleda i ne povisi cijenu koliko može, te proda na kraju po 12,22 a mogao je po 13 bar tih 100. Nije čak ni pokušao po npr 12,8 ili 12,7 da se obezbjedi ako se neko podbaci onom prvom nalogu sa većim količinama. Moram priznati da mi je uvijek sumnjivo kad prodavac proda po nižoj cijeni nego što može.
ja mislim da nije
pa ne vise svi na burzi objave i rade svoj poso od kojegf žive
nisu svakome feninzi x 300 bitni
možda je naslijedje možda je kupovao po 8
gledam ovu minimalnu i maksimalnu u godini dana
naravno većinu sam kupio po 13.99
dakle pfening manje od maksimalne
ima li kraja blamiranju
hoce li vise doci svjetlo na kraju tunela za ovu dionicu
naravno većinu sam kupio po 13.99
dakle pfening manje od maksimalne
ima li kraja blamiranju
hoce li vise doci svjetlo na kraju tunela za ovu dionicu
Kupac je išao da to kupi pa je digao nalog iznad ostalih. Ali mogli su i ranije dati kupovni nalog na 12,99 ili 12,89 ( ne znam tačno) gdje nekoliko dana stoji prodaja sa određenom količinom.
Ovo je bio lov na nekog ko je odlučio da danas proda po prvoj ponudi koja se vidjela.
Ovo je bio lov na nekog ko je odlučio da danas proda po prvoj ponudi koja se vidjela.
https://www.epbih.ba/upload/documents/t ... 88c039.pdf
Planiraju i blok 5 u pretvoriti u toplinski. Projekat od 5,3 miliona KM
Planiraju i blok 5 u pretvoriti u toplinski. Projekat od 5,3 miliona KM
https://www.capital.ba/bih-bi-od-izvozn ... ik-struje/
Kakva je ovo Agenda ???
I Saudijska Arabija ce postati uvoznik nafte .
Kakva je ovo Agenda ???
I Saudijska Arabija ce postati uvoznik nafte .
-
Agenda NVO lobista i plaćenika stranih država i kompanija. Pošto im se priča raspada po čitavom svijetu, od EV do solara i "globalnog zagrijavanja", kod nas su prebacili u petu brzinu dok se to ne primijeti, da se šta ugrabi i potpiše na brzinu dok su na vlasti njihovi. Sad imamo ovakve klimatske, energetske, ESG i slične konferencije susrete i slično bukvalno na sedmičnom nivou. Vrti se ukrug par stotina plaćenika iz nekoliko desetina NVO, potkupljeni profesori, agenti prodaje solara i toplotnih pumpi i pokušavaju uvući i vrbovati još ponekoga, poželjno političare, dok vlasnike firmi ucjenjuju i zavrću im ruke, mame poticajima, "evropskim putevima" i sl.