Unicredit Bank
Re: Unicredit Bank
Unicredit ima prostora i da isplati 2000 KM po dionici tako da cijena i nije previsoka.
Bas tako
Asa da uzme i Privrednu i Union opet je nebi nadmašila.
Asa da uzme i Privrednu i Union opet je nebi nadmašila.
Sve tacno, ali moramo se podsjetiti i na tvoj kratki upis na ASA temi od prije par mjeseci:
by Pat » 24 May 2024, 18:31
Hold
-----------
24. maja ASA je bila na 96. Danas 3. sept. je 111.72 – +16.37%.
Fantastican hold.
I ko te eventualno poslusao i nije kupovao sad bi u zivotu imao jos jedan prohujali vlak...
by Pat » 24 May 2024, 18:31
Hold
-----------
24. maja ASA je bila na 96. Danas 3. sept. je 111.72 – +16.37%.
Fantastican hold.
I ko te eventualno poslusao i nije kupovao sad bi u zivotu imao jos jedan prohujali vlak...
Hold -Držat ne prodavat to sam mislio
Jasno, jasno. Nek nam je svima sretno bilo da radimo hold, buy ili sell.
Bolje garazu kupit no 2 dionice
Svaki mjese joja kapa
Svaki mjese joja kapa
Računajući da nije silovito prodavao, nego nekom metodom izvlačenja maksimalne cijene u određenom vremenskom periodu na plitkom tržištu, svjestan je da mu je ostalo nepunih 5.000 komada, što je oko 3 njegova standardna naloga, mislim da pravi namjerno pauzu, kako bi vidio raspon cijene.Muzafer wrote: ↑03 Sep 2024, 16:59 Pa služi svima kao referentna kvota za vrednovanje ponuda kod svih ostalih banaka...
Kod ASE se sa jučerašnjih, ja mislim nešto ispod 120, ponuda pomjerila na 129. Dok stečajni ne stavi ponude koje se možda bolje razumiju, da se tako izrazim. Ne znam šta se dešava, prije mu je pauza kad ode blok bila obično oko 1 dan, sad već 4 radna dana ga nema sa ponudama...
Koliko će čekati, teško je procijeniti, a još teže cijenu naloga.
Ono što je izvijesno, da bi cijena mogla da ide i više od +1 KM u odnosu na prethodni nalog.
UniCredit proglašen najboljom bankom za transakcijsko bankarstvo u Europi
UniCredit je postala prva i jedina banka na svojim ključnim tržištima koja nudi Swift GPI za međunarodna plaćanja za sve segmente klijenata – od maloprodajnih klijenata do malih i srednjih preduzeća te multinacionalnih korporacija
Nakon tjedana glasina o planiranom izlasku njemačke države iz Commerzbanke, talijanski Unicredit sada je izazvao veliku euforiju: Talijani ulaze u banku s 9 posto udjela i ujedno će postati drugi najveći dioničar - dionica je potvrdila najavu uz jedan u današnjem trgovanju Skok cijene od preko 20 posto. Sve su glasnije priče o potpunom preuzimanju njemačke banke.