Pozdrav svima,
Mnogo korisnog sam naucio citajuci forum. Ipak su iskustva iz prakse neprocijenjiva.
Sva ona teorija i prica o ulaganju na svjetskom berzama izgleda da kod nas ne vaze.
Ovdje ipak igra neki peti kec.
Sve o investiranju
Re: Sve o investiranju
Mislim oko 200 ili 250Dosadno mi wrote: ↑17 Jun 2024, 15:54 Koji je neki minimalan iznos koji se moze ulozit
Sta je bolje ep ili telecom
Ustvari mozes i 60 al ti pojede taksa i dazbine oko 35 km
U ASA brokeru 1.2 provizija preko 3000 KM trgovine.
Od 1000 do 3000 uzimaju fiksno 35 KM.
Od 1000 do 3000 uzimaju fiksno 35 KM.
-
Investira li neko iz Federacije na stranim burzama?
Ako da, može malo detalja oko procesa investiranja?
Prvo, kako naša regulativa gleda na to? Jel zakon striktan oko toga i ima li zaobilaska?
Drugo, kako najpovoljnije uplatiti lovu i isplatiti istu?
Prema dosad istraženom, išao bih na Interactive Brokers jer su među rijetkim etabliranim brokerima dostupnim kod nas.
Samo me zanimaju ove iznad stvari...
Ako da, može malo detalja oko procesa investiranja?
Prvo, kako naša regulativa gleda na to? Jel zakon striktan oko toga i ima li zaobilaska?
Drugo, kako najpovoljnije uplatiti lovu i isplatiti istu?
Prema dosad istraženom, išao bih na Interactive Brokers jer su među rijetkim etabliranim brokerima dostupnim kod nas.
Samo me zanimaju ove iznad stvari...
Na te relativno manje iznose placa se oko 5% provizije kad se sve uzme u obzir.
Ispod 1000 cak i vise. To jednostavno tjera male investitore sa berze. Jer ako dionice porastu oko 20 % zarada malog ulagaca je oko 10 %.
Malo su manje provizije na BL berzi ali ne znacajno manje .
-
Ne znam ko je admin na forumu, ali da li moze pogledati zasto opcija "zapamti" ne radi?
Svaki put kad otvorim forum moram se prijavljivati... Tako je u svakom browseru.
Svaki put kad otvorim forum moram se prijavljivati... Tako je u svakom browseru.
Da li broker ima pravo da vas zive i sugerise kupovinu ?
I da li ima pravo da vas odgovara od neke kupovine ?
On ne mora znati i ja mu ne moram govoriti razlog moje kupovine. Zar nije njegova obaveza samo da izvrsava nalog ?
I da li ima pravo da vas odgovara od neke kupovine ?
On ne mora znati i ja mu ne moram govoriti razlog moje kupovine. Zar nije njegova obaveza samo da izvrsava nalog ?
Nemaju pravo ni za prodaju ni za kupovinu. To im zakonski nije dozvoljeno.