Ja koliko znam, Arslanagicevi ljudi nece ostati u firmi.
Ovaj tekst samo potvrdjuje ono sto sam rekao ranije da ovaj lopov sada koristi broj glasova da bi postigao neke nagodbe.
ove vijesti sluze za smanjivanje potraznje na bezi jer je ovdje Arslanagic babaroga.
Bosnalijek
Re: Bosnalijek
Povuče se onaj jedan nalog 1H i odmah gužva na izlasku iz Bosnalijeka.
Prema onom što je jutros objavljeno u Avazu Haden u ovom trenutku nema namjeru da ide na 50% plus jedna dionica.
Ta činjenica dovodi do pitanja da li je cilj ljudi koji stoje iza Hadena da nastave tamo gdje je Arslanagić stao i da u narednih 5 godina preko poslovanja sa Rusijom izvuku sav investirani novac.
Ta činjenica dovodi do pitanja da li je cilj ljudi koji stoje iza Hadena da nastave tamo gdje je Arslanagić stao i da u narednih 5 godina preko poslovanja sa Rusijom izvuku sav investirani novac.
upravo to što je @Monty rekao prije par dana se sada događamontypython wrote:Ne bi me zacudilo da se u slijedecim danima "puste u promet" kakve lose ili katastroficne vijesti ili da pokusaju da prodaju malo po nizoj cijeni da je privremeno bar malo obore ne bi li naveli sto vise naivaca da im prodaju na "prvom" tenderu. To mi se nekako uklapa u njihovo dosadasnje djelovanje.
Haden nema namjeru da ide dalje u ovom momentu jer Vlada jos ne prodaje svoje. Kad Vlada odluci da izadje, tad ce i Haden raspisivati tendere. U najgorem slucaju za dvije godine.
-
Evo, ovo je prava slika stanja na našem tržištu kapitala, danas samo jedan kupovni nalog, sutra možda ni jedan. A mi se ovdje pokidasmo od muke što je Haden na ovakav način došao da 30% dionica. Nije ovo loše što se kapital ukrupnio, jer uzmite u obzir da nema više potkupljivih fondov u vlasničkoj strukturi koji su uvijek glasali kontra države (a za Arslanagića), pa faktički to znači da se i nije mnogo šta promjenilo. Ovdje će se formirati neki blokovi, sa Hadenom ili sa državom. Libijci i država imaju skoro kao Haden, ključ su mali dioničari, na čiju stranu oni stanu taj će upravljati kompanijom.
Otkad je to "posrnula" firma. Ako će je Dizdar "vraćati prvo mjesto" kao Vranicu onda će radnicima i dioničarima biti odlično.Sjednica Skupštine dioničara "Bosnalijeka", zakazana za 19. april ove godine, pred vlasnike ove bh. kompanije donijet će neke od mogućih brojnih promjena.
Novi najveći vlasnik "Bosnalijeka", firma "Haden S.A." ima ambiciozan plan da ovu posrnulu firmu vrati na mjesto jedne od najuspješnijih u industriji lijekova u regionu. Edin Dizdar, opunomoćenik ove kompanije, otkriva kako će "Haden" zaustaviti kupovinu dionica.
- Namjere „Hadena“ u procesu preuzimanja 50 posto plus jedna dionica zavisit će od niza faktora koji su čisto ekonomske prirode, a tiču se procjene daljnjeg ulaganja u kupovinu dionica. Ono što danas "Haden" želi jeste da "Bosnalijek", u formalnopravnom smislu, izabere organe upravljanja koji će oslikavati trenutnu vlasničku strukturu dioničara, a to su "Haden", Vlada FBiH i ostali dioničari. Trenutno u "Bosnalijeku" imamo Nadzorni odbor u kojem su tri člana podnijela ostavke, Upravu u kojoj su, od pet članova, generalni direktor i izvršni direktor za marketing i prodaju podnijeli ostavke, a finansijski direktor je podnio zahtjev za penzionisanje.
Nisam znao da je i Kebe dao ostavku.
Dizdar je niko i nista, njega je uzunovic koristio za kupovinu dionica i sad ce vjerovatno biti tu u NO da prolaze odluke uzunovica koji je produzena ruka rusima...
Da se razumijemo Haden ne zeli protinika u vladi ali ne zele da vlada upravlja firmom, vlada treba kao podrska na domacem trzistu.
Da se razumijemo Haden ne zeli protinika u vladi ali ne zele da vlada upravlja firmom, vlada treba kao podrska na domacem trzistu.
I ja imam ovakvo misljenje iz informacija koje dobijam. Isto tako mislim da zele da radnici budu zadovoljniji nego pod starom upravom, sto je logicno.pavaroti wrote:Dizdar je niko i nista, njega je uzunovic koristio za kupovinu dionica i sad ce vjerovatno biti tu u NO da prolaze odluke uzunovica koji je produzena ruka rusima...
Tvrde da ce tenderi biti posteni, kad za to dodje vrijeme i preporucili su radnicima da ne prodaju svoje dionice, ko ih jos ima.
-
Meni se čini da oni žele da radnike pridobiju kako bi glasali u njihovu korist, odnosno da im daju punomoći. Ta priča da radnicima savjetuju da ne prodaju dionice se može shvatiti samo u navedenom svjetlu. Kad jednom zaposjednu na čelo firme, radnici će im morati davati punomoći kao i Arslanagiću svojevremeno. Jedini način da radnici dobro prodaju svoje dionice je da glasaju protiv Hadena, tj. da ih uvjere da moraju imati više dionica da bi upravljali kompanijom.Sabur2 wrote:I ja imam ovakvo misljenje iz informacija koje dobijam. Isto tako mislim da zele da radnici budu zadovoljniji nego pod starom upravom, sto je logicno. Tvrde da ce tenderi biti posteni, kad za to dodje vrijeme i preporucili su radnicima da ne prodaju svoje dionice, ko ih jos ima.