Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

slavuj

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by slavuj »

Ovaj kojeg ne smijem ni spomenuti jer se ljuti,nije rođak Edini Dizdar,onoj što razvaljuje fondove.Ona je udata Dizdar!A on joj več odavno gleda u leđa!Naime,ona je davno zauzela prvu ili u najgorem slučaju drugu poziciju u toj njihovoj hijerarhiji!Kod nje je pečat i potpis DUF ABDS i samo ona može odlučivati što to BIG I Bosfin mogu kupiti ili prodati!
Ovih dana su,recimo,postali ponosni vlasnici još po nekoliko procenata dionica najvrednije energetske kompanije ENERGONOVA !Naravno po cijeni tek nekoliko puta većoj od nominalne !I ako je neko ne zaustavi ona će se pokupiti tek kad izvuće sve iz fondova!
A kada su u pitanju dionice ovog što ga ne treba spominjati jer se ljuti,nikako mi nije jasno od kuda njemu dionice za zaposlene.A ako se i zaposlio gore recimo preko gospodina Hadena lično,pa opet pošteno dobio ove 4000 dionica,mogao ih je prodati samo Bosnalijeku,ako radni odnos raskida sporazumno!U svakom slučaju ovo je na tragu njegove aktivnosti kod prikupljanja dionica Hadenu.
A to hoće li u Njemačku ili negdje drugo,mislim da neće sam odlučiti!
mendo

Post by mendo »

slavuj wrote: 01 Nov 2019, 16:24 Ovaj kojeg ne smijem ni spomenuti jer se ljuti,nije rođak Edini Dizdar,onoj što razvaljuje fondove.Ona je udata Dizdar!
njegova supruga, odnosno žena od nekog od njegovih bliskih?
slavuj

Post by slavuj »

Poznavao sam bivšeg supruga od ove gospođe. Koliko se sječam nije bio iz istog kraja odakle je ovaj kojeg ne treba spominjati jer se ljuti!
Mislim da se nikako ne bi uklopio u ovo poveliko društvo koje već dugo pljačka Investicijske fondove,i sarajevsko tržište vrijednosnih papira u cjelini!
brzi

Post by brzi »

Dok najveće svjetske berze dostižu rekordne vrijednosti indexa,.. mi smo izgleda sve bliže danima bez ijedne transakcije,..
beka26

Post by beka26 »

Velike sile pripremaju ponovno preoblikovanje Balkana tako da
ništa nije čudno. Onima koji hoće da se domognu vitalnih resursa
ovog prostora (energija, telekomunikacije , rude i sl.) odgovara
da se berze uruše i da kada usljedi rasprodaja cijene budu niske.
Ako ovdašnje elite odbiju da prodaju ili na drugi način predaju
energedske resurse ni rat nije isključen, naravno upakovan kao
priča o rešavanju nacionalnih pitanja.
panzer

Post by panzer »

To je neka "informerovska" zavera.
Telekomunikacije nisu više ono što je dramatično strategijski bitno a energetika tj struju vjerovatno neće ni za desetine godina dobiti. Zašto su talijani izašli iz EPCG?
I što mi sami sebe smatramo vrlo bitnim?
beka26

Post by beka26 »

Samo provjeri koje zemlje u Evropi imaju mogučnost da izvoze energente.
Koje uvoze , a koje izvoze trenutno, a budućnost je još crnja za neke ,
jer neće više biti jeftinog plina i nafte, a struje za izvoz izgleda da će biti
jedino na Balkanu. Ove zemlje Balkana (sad je jasno) nikada neće biti
primljene u EU i svrstane su i tzv. RESURSNE ZEMLJE kojima neće
biti dopušteno da se industrijski razvijaju, osim nekih industrijskih
grana. Znači trajna nestabilnost, depopulacija i eksplatacija resursa.
panzer

Post by panzer »

Uvijek je lakše okriviti nekog Džeka iz mračne prostorije u Vašingtonu koji navodno povlači figurice po zemaljskoj karti za ono što mi sami ne uradimo.
Kao ne daju nam da se mi sami razvijamo. Oni nam ne daju a mi bi kao htjeli i kao svi vučemo da se razvijamo.

Ako nam je strateška firma je Elektoprivreda budućnost zašto to ne vidimo u potražnji za dionicama. To je onaj uticajni Džek rekao da Šipad komerc treba da bude cjenjeniji od Elektroprivreda.

A depopulacija nam svakako treba. Ima nas 3 miliona a zagađujemo kao da nas je 30 miliona, pravimo saobraćajne gužve kao da nas je 5 puta više a o mentalitetu ne treba pričati. Dobro je da ode svako ko može i radi sebi i radi ove zemlje. I dobro je da idu u EU.

Generalno, možda nema većih prometa na berzi ovih dana ali godina je prilično dobra. To se vidi i na rastu berzanskih indeksa.
beka26

Post by beka26 »

Zar ne spominju dijeljenje EL. Privrede na nekoliko kompanija.
Lakše je prodati u dijelovima nego cjelokupno, jer je prevelika,
a i otpor stanovništva bi bio veliki. Izgleda da su posebno interesantni
depoziti uglja. Uskoro bi se mogli pojaviti razni svjetski emisari
koji su iznenada dobili želju da U BiH prave termoelektrane?
Koliko će se ovdašnji političari suprostaviti ovome. Teško.
Dopustili su pljačkanje fondova i raznih drugih firmi. Što ne bi
i energetskih resursa.
panzer

Post by panzer »

Da su planirali prepustiti ne bi imali početak gradnje nove termoelektrane kreditom koji nije iz EU a nema koji zvaničnik iz EU nije bio protiv toga.

Da su stvarni poslušnici naša vlast bi već odavno slegla ramenima i ne bi od gradnje bilo ništa. A čak i da se nešto privatizuje, zašto bi to bio problem.
Post Reply