Nazvao bih je podcijenjena cijena. Samo , na cijenu dionica ne utiče samo poslovni rezultat, kao objektivni faktor, bar ja tako mislim.Sabur2 wrote:Pa kako bi nazvao tržišnu cijenu koja je 60% knjigovodstvene vrijednosti? Skupo? Realno?Racio wrote: Mislim da računaju kako će se u takvoj klimi dionice urušiti i prodavati jeftino. .
Kud će pobogu jeftinije. isto kao da prodaješ firmu koja ima minus+ kredite od cca.70 miliona, a ništa ne proizvodi.
Očito da osim mikro rezultata, na to utiče i niz faktora na makro planu. Ako na to dodamo pravni sektor koji je neuređen, pravnu asimetriju u državi kao da je u njoj 3 a ne jedna država, bankarski sektor, BDP i rast realnog sektora u državi ,indukciju stalnih afera u državi u cjelini, što opravdanih što neopravdanih, realna potražnja je ukupno mala. Nitko ili rijetko tko čita i planove kompanija, pa da se bar na to zakači itd, itd.
Zato ja mislim da ulazak nekoga iz Njemačke, može značiti samo neki signal koji je poznat uskom krugu ljudi a koji na to računa, jer švabo neda ni feninga (centa:))) ako nije u nešto siguran. Ovi pajseraši -nepajseraši kako god ih netko zove, nešto fakat imaju, znam i da rade na nekoj sasvim novoj tableti a Enkorten je koliko sam čuo injekcija pod kožu i samo je za sada registrovan kod nas u BiH. Znači da nešto ima i drugo...da li to sa razlogom drže u tajnosti vidjet ćemo ili su motivi oni isti o kojima sam pisao prije. Morali bi i u sredini tih 36 mjeseci, izaći sa nekim informacijama, ne vjerujem da će skok cijene moći isforsirati odjednom.