Fabrika duhana Sarajevo

one

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by one »

osim vlade sada bi i skrbnicki mogao traziti izmjenu oko isplate dividende,ako se ne planira prepustiti akumulirana dobit eventualnom kupcu.
panzer

Post by panzer »

Po svemu sudeći ta sredstva ostaju kao zalog za opstanak. Ukoliko bude zainteresovanih, cijena mora odražavati odnosno imati uračunatih 40 KM više na osnovi posao.
Ukoliko se kojim slučajem ne proda, onda im ostaje kamata koja će pokrivati trenutni gubitak iz osnovnog biznisa.
one

Post by one »

onoliko prebacenih ili prodatih dionica na skrbnicki trebalo bi ipak nesto znaciti,ako ne dobra dividenda onda vjerovatno izgledna prodaja.
Shahab

Post by Shahab »

Imenovani predstavnici Vlade FBiH u NO FDS.
slavuj

Post by slavuj »

Vlada dakle konačno dala predhodnu saglasnost Skupštini da može imenovati članove NO FDS u ime Vladinog kapitala.I to u zadnji čas,pa telefonom!U ponedjeljak je zadnji dan za dopunu ili izmjenu predloženog dnevnog reda i predloženih odluka po tačkama dnevnmog reda.Može.dakle i izmjena iznosa dividende,naravno uz odluku da se dio dividende isplačuje iz nmeraspoređene dobiti iz ranijih godina!To smo tražili od Vlade,i to je sve što je u našoj moći.Ostalo će mo kad se još jednom uvjerimo da ih baš briga što im je kasa prazna.,imaju oni kao alternativu zaduženje budućih generacija.Zanima me da li će Vlada ,ili neko drugi,u sklopu usklađivanja Statuta sa Zakonom o privrednim društvima,predložiti i brisanje odredbe Statuta o izboru uposlenika u NO,jer takvu mogučnost ne predviđa Zakon o privrednim društvima!Evo neka ovo bude podsjetnik ovima iz Vlade da se ta nezakonita odredba može ukinuti na legalan,normalan način!Autori te Čelamovske odredbe to sigurno neće pokrenuti.I kada nakon objave dopune dnevnog reda po zahtjevu Vlade,priupitamo zašto je neko u ime poreskih obveznika i malih dioničara,u ime korisnika budžeta i socijalnih davanja,ostavio nepoznatom kupcu FDS desetak miliona,opet će nam spočitavati kako smo protiv svega i svakoga,kako nam niko ne valja,itd,itd!A oni upravo nekome valjaju!Vjerovatno i znaju kome!
slavuj

Post by slavuj »

Vlada dakle konačno dala predhodnu saglasnost Skupštini da može imenovati članove NO FDS u ime Vladinog kapitala.I to u zadnji čas,pa telefonom!U ponedjeljak je zadnji dan za dopunu ili izmjenu predloženog dnevnog reda i predloženih odluka po tačkama dnevnmog reda.Može.dakle i izmjena iznosa dividende,naravno uz odluku da se dio dividende isplačuje iz nmeraspoređene dobiti iz ranijih godina!To smo tražili od Vlade,i to je sve što je u našoj moći.Ostalo će mo kad se još jednom uvjerimo da ih baš briga što im je kasa prazna.,imaju oni kao alternativu zaduženje budućih generacija.Zanima me da li će Vlada ,ili neko drugi,u sklopu usklađivanja Statuta sa Zakonom o privrednim društvima,predložiti i brisanje odredbe Statuta o izboru uposlenika u NO,jer takvu mogučnost ne predviđa Zakon o privrednim društvima!Evo neka ovo bude podsjetnik ovima iz Vlade da se ta nezakonita odredba može ukinuti na legalan,normalan način!Autori te Čelamovske odredbe to sigurno neće pokrenuti.I kada nakon objave dopune dnevnog reda po zahtjevu Vlade,priupitamo zašto je neko u ime poreskih obveznika i malih dioničara,u ime korisnika budžeta i socijalnih davanja,ostavio nepoznatom kupcu FDS desetak miliona,opet će nam spočitavati kako smo protiv svega i svakoga,kako nam niko ne valja,itd,itd!A oni upravo nekome valjaju!Vjerovatno i znaju kome!
slavuj

Post by slavuj »

Juče me zaustavi poznanik,uposlenik FDS i kaže:Uzalud ona tvoja priča o večoj dividendi i o usklađivanju Statuta Fabrike sa Zakonom.Kao što i sam znaš u svakoj porodici se pita žena,supruga!A naš direktor je poslodavac dvjema ženama koje ga štite od takvih kao ti .Zar ne znaš da supruga A.Zukića iz SDA i snaha Hasana Čelama stoje kao branik ispred našeg direktora.Čovječe,pa on je uvijek znao uspostaviti korisne odnose sa onima koji odlučuju!Imaj to u vidu i ne nadaj se nikakvim bitnim promjenama.Ti ga se možeš kutarisati prodajom dionica a nama ,uposlenicima ,neka je bog na pomoći!
hadzo

Post by hadzo »

Imaš izgleda loše poznanike, nikako da potrefiš šta se zbiva.
Najviše brine po kojoj cijeni će država ponuditi svoj udio, i koliko će biti poštenja u tome???
slavuj

Post by slavuj »

Ti ljud odozdo su moji poznanici iz nevolje,jer neki od njih shvačaju gdje ih ovaj vodi a neki boga mi i ne.Dakle ja ih ne biram,oni biraju mene!Jedan me tako nazvao ,valjda broj iz imenika,i pitao da li da proda svoje dionice ili sa još sačeka.Ja mu kažem da je ovo baš niska cijena ali neka proba u brokerskoj kući,mošda dobije i koju marku više.A on poslije toga pravo u tu brokersku kuću i ztraži deset KM na ruke plus trenutna cijena.A oni kao čude se od kuda mu to,oni to ne rade i ko mu je to rekao.A on se pozove na mene,računajući da bi mu to bilo kao preporuka.Naravno ne dobije ništa a oni put onog koji zna mene a kome su isplatili tih deset km.A ovaj opet zove mene jer sam ga eto provalio kod jarana.
Ali,sve u svemu ja prilično toga saznam bez nekog posebnog truda.Ljudi valjda neće ili ne smiju sami da to obznane a kontaju ovaj će to sigurno upotrijebiti.Određene informacije dolaze čak i poštom,kao anonimne!A čto se tiče ovih gospođa,nema tu potrebe za nekom anonimnošću,to se sve zna.Zna se i da je jedna od njih dobra i sa onom bivšom tušiteljicom što je priloge za biografiju Dr.Mulahasanovića držala negdje u laticama godinama.Koliko znam ova nova glavna nema prijateljica na tu stranu.I zato treba očekivati povoljnije vijesti iz centra!
A to,koliku će Vlada odrediti cijenu,nećemo još dugo saznati!Došla ona situacija kao u hamamu kad ispadne safun.Niko ne smije da se sagne!
one

Post by one »

izgleda da vise nemoze svako kupit ovu dionicu ,vec samo po dogovoru.
Post Reply