Fabrika duhana Sarajevo
Re: Fabrika duhana Sarajevo
FDS je vlasnik Univerzalprometa Zenica 94%. I to kupili par godina prije 2015 tako da je to neka greška.
Prvo da objasnim ovom exaktnom koji iz njemu i meni poznatih razloga želi demantirati prethodni post o cijeni trafike.Dakle ,tačno je da je FDS vlasnik Univerzal promet dd Tuzla.Također je tačno da je vlasnik i Tobaco press dd,Mostar.Ali je također tačno da ta dva društva,bez obzira na vlasništvo,međusobno moraju vršiti plačanja proizvoda i usluga.
A ovaj to exaktno želi demantirati baš zbog cijene ovog kioska tip Tobaco press.Jer tu se definitivno razotkriva kriminal direktora o trošku dioničara.
Finansijska policija je davno tužilaštvu predala Izvještaj o osnovama sumnje za počinjeni kriminal od strane menadđmenta FDS ,između ostalog i prilikom kupovine baš Tobaco pressa.Menadšđment je tada dvadesetak trafika ,i to po hercegovini uglavnom,platio 11,5 miliona.A taj post koji se želi proglasiti greškom,definitivno pokažuje koliko su akteri ove akvizicije ukrali dioničarima samo na toj transakciji!Nadam se da će i to ova cijenjena kantonalna tužiteljica uskoro aktuelizirati!
A ovaj to exaktno želi demantirati baš zbog cijene ovog kioska tip Tobaco press.Jer tu se definitivno razotkriva kriminal direktora o trošku dioničara.
Finansijska policija je davno tužilaštvu predala Izvještaj o osnovama sumnje za počinjeni kriminal od strane menadđmenta FDS ,između ostalog i prilikom kupovine baš Tobaco pressa.Menadšđment je tada dvadesetak trafika ,i to po hercegovini uglavnom,platio 11,5 miliona.A taj post koji se želi proglasiti greškom,definitivno pokažuje koliko su akteri ove akvizicije ukrali dioničarima samo na toj transakciji!Nadam se da će i to ova cijenjena kantonalna tužiteljica uskoro aktuelizirati!
Ta rečenica stoji u ovom objavljenom finansijskom izvještaju. Šta predstavlja Prodaju, to bi mogli znati oni koji imaju informacije o tome, jer da bi neko postavio kiosk na prometno mjesto mora obezbijediti dosta papirologije,vremena i novca a ovdje ne piše da li su prodani kiosci kao stvari ili i pravo na njihove pozicije u gradu.
Neko je bio napisao skoro da mu je žao što ne pokupi 400 dionica po 50,50 KM neki dan.
Evo nalog na 400 komada po 50,50 KM, stoji već tri dana.
Evo nalog na 400 komada po 50,50 KM, stoji već tri dana.
One od neki dan su bile po 50,a ja sam u međuvremenu kupio nešto ispod te cijene.pa kontam opet će oni spuštati cijenu!I čekam!
Eto neko je pomogao da se spusti cijena. Eventualno se možda upeca nekih naloga.
Je li neko upratio da li je Adris prodao i TDR-ovu Tvornicu u Iranu?
Treba mi siguran podatak u čijem je vlasništvu ta tvornica!
Treba mi siguran podatak u čijem je vlasništvu ta tvornica!
BAT, ali su je zatvorili ili je u toku proces zatvaranja.
U hrvatskim medijima u vijestima da je BAT kupio TDR,spominju se Opresa,I novinde i dio Tiska ali se ne spominje ta tvornica u Iranu.Molim te provjeri ima li gdje podatak o tome da je ipak BAT kupio i nju!