BH Telecom
Re: BH Telecom
M:tel sa 11 % manjom dobiti, iz BH Telcoma još ni nezvaničnih vijesti o poslovanju za prvih 6 mjeseci.
Najvažnija "državna" firma ujedno i najnetransparentnija.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... %2c2+posto
I još da stvar bude gora za BHTSR:proleter wrote:M:tel sa 11 % manjom dobiti, iz BH Telcoma još ni nezvaničnih vijesti o poslovanju za prvih 6 mjeseci.
"Prihodi od prodaje smanjeni su u Republici Srpskoj, ali su povećani u Federaciji BiH."
Tržišna pozicija BH telecoma se rapidno urušava. Nešto se dešava čim kriju polugodišnji izvještaj. Ako se Telekom Srbije proda na jesen, onda su reducirane šanse za neku ozbiljnu privatizaciju, pogotovo ako se insistira na idiotskoj ideji privatizacije manjinskog paketa. Za par godina, možda čak i par mjeseci, ni SDA neće biti njihov korisnik.proleter wrote:I još da stvar bude gora za BHTSR:proleter wrote:M:tel sa 11 % manjom dobiti, iz BH Telcoma još ni nezvaničnih vijesti o poslovanju za prvih 6 mjeseci.
"Prihodi od prodaje smanjeni su u Republici Srpskoj, ali su povećani u Federaciji BiH."
Radi boljeg shvatanja dešavanja prilažem vijest o propaloj privatizaciji Telekom Slovenije.
Britanski investicijski fond Cinven i službeno je odustao od kupnje Telekoma Slovenije, jedne od 15 tvrtki koje je prijašnja slovenska vlada Alenke Bratušek stavila na listu prodaje.
Vijest da je Cinven u ponedjeljak u pismu Ljubljani naveo da i konačno odustaje od kupnje slovenskog nacionalnog teleoperatera u utorak je potvrdio Slovenski državni holding (SDH), koji upravlja portfeljom državne imovine i vodi privatizaciju.
Iako se očekivalo da će za kupnju 75-postotnog udjela u Telekomu Slovenije biti više ponuda, neobavezujuće ponude krajem prošle godine dali su samo Deutsche Telekom i fond Cinven, a obavezujuću ponudu samo Cinven.
Slovenski mediji navode da je odluci Cinvena da se i konačno povuče iz postupka preuzimanja Telekoma Slovenije kumovala nepovoljna investicijska klima u Sloveniji, politički interesi koji se protive privatizaciji, ali i novi izračuni po kojima se Cinvenu kupnja manjeg operatera ne bi isplatila jer dobit u telekomunikacijskoj industriji pada.
Slovenski mediji navode da nije jasno kako će se stvari s Telekomom Slovenije ubuduće razvijati, hoće li država i dalje nastojati da se tvrtka privatizira, kako je bivša premijerka obećala Evropskoj komisiji, ili će pak nacionalni teleoperater biti prekategoriziran u tvrtku od posebnog nacionalnog interesa, kako je predlagao prijašnji ministar obrane Janko Veber.
Da čujemo šta kaže direktor Zaimović u jutrošnjem Oslobođenju:
"Šta vaši planovi znače u ciframa? Kad očekujete zaustavljanje pada, kad rast prihoda?
-Naš trogodišnji plan je usvojen prošle godine, kada se očekivalo 113 miliona KM dobiti za 2014. god. Dakle, na nerealnim osnovama, na dobit od 80 miliona KM. Mi smo ove sedmice usvojili rebalans trogodišnjeg plana i za prvih šest mjeseci imamo dobit nešto veću nego u odnosu na pokazatelje iz istog perioda prošle godine. Međutim neki troškovi koji se pojavljuju u drugom dijelu godine, stići će nas naknadno, što znači da mi definitivno imamo pad prihoda "
Pametan neki čovjek, podigneš letvicu na visinu koju možeš preskočiti bez obzira što konkurencija preskače sve više !
"Šta vaši planovi znače u ciframa? Kad očekujete zaustavljanje pada, kad rast prihoda?
-Naš trogodišnji plan je usvojen prošle godine, kada se očekivalo 113 miliona KM dobiti za 2014. god. Dakle, na nerealnim osnovama, na dobit od 80 miliona KM. Mi smo ove sedmice usvojili rebalans trogodišnjeg plana i za prvih šest mjeseci imamo dobit nešto veću nego u odnosu na pokazatelje iz istog perioda prošle godine. Međutim neki troškovi koji se pojavljuju u drugom dijelu godine, stići će nas naknadno, što znači da mi definitivno imamo pad prihoda "
Pametan neki čovjek, podigneš letvicu na visinu koju možeš preskočiti bez obzira što konkurencija preskače sve više !
Naizgled, ima nekog smisla za ono što je u planu za narednih 12 do 24 mjeseca jer je naveo da u kratkom roku ne može smanjiti troškove.
Ali vidjet ćemo šta će od svega biti i kako se može izmijeniti svijest onih zaposlenih koji ne doprinose.
Ali vidjet ćemo šta će od svega biti i kako se može izmijeniti svijest onih zaposlenih koji ne doprinose.
Izgleda da se ovdje mlada sprema za udaju....mladoženja je iz Turske
Imate li cjelokupni intervju da ga stavite?
Imate li cjelokupni intervju da ga stavite?
-
Legla dividenda 07.08.!
Iznosi 1,238... KM po dionici.
Pozz
Iznosi 1,238... KM po dionici.
Pozz
-
Poštovani,
Da li neko zna zašto je ovolika cijena dionica BH Telecoma d.d. 19,90 - 19,93 KM, kad je pred dividendu bila nekih 20,00 KM.
Da li je aktivna ta priča još uvijek oko prodaje nekom od Turskih telecoma ???...
Imam nešto dionica i kupio sam ih prije dividende, pa ne znam da li da sada prodajem ili ako će već rasti da kupim još???
Lijep pozdrav...
Da li neko zna zašto je ovolika cijena dionica BH Telecoma d.d. 19,90 - 19,93 KM, kad je pred dividendu bila nekih 20,00 KM.
Da li je aktivna ta priča još uvijek oko prodaje nekom od Turskih telecoma ???...
Imam nešto dionica i kupio sam ih prije dividende, pa ne znam da li da sada prodajem ili ako će već rasti da kupim još???
Lijep pozdrav...
-
Kakav je polugodisnji financijski izvjestaj za 2015g